vrijdag 2 maart 2018

Top 3 Leukste Uitje van Limburg

Er is alweer een week voorbij, dus het is tijd voor de Top 3 Leukste Uitje van… Deze week is Limburg aan de beurt. De top 3 geeft dit jaar wederom geen verrassingen. Ten opzichte van vorig jaar hebben alleen de nummers 2 en 3 stuivertje gewisseld. Rotsvast op nummer 1 vinden we al een paar jaar op rij dezelfde winnaar. Alle drie de uitjes verdienen het dubbel en dwars om in de top 3 te staan. Ben je al benieuwd wie het zijn? Lees dan maar snel verder. (afbeelding: Berry de Nijs/Writing Berries)

1: Kasteeltuinen Arcen

Rotsvast op nummer 1 vinden we alweer en zeer verdiend Kasteeltuinen Arcen. Het kasteel vormt, samen met de prachtig aangelegde tuinen, het decor voor picknicks en prachtige wandelingen. Iedere tuin in het park is anders. En ook ieder jaar staan de tuinen weer op een nieuwe manier in bloei. Zo blijven de Water- en Beeldentuin, het Rosarium en de Vallei verbazen. Het restaurant biedt maaltijden voor ontbijt, brunch, lunch en diner. En je kan er terecht voor een gevulde picknickmand. (foto: Kasteeltuinen Arcen)

2: Kasteelpark Born

Sinds vorig jaar weer een plekje gestegen is Kasteelpark Born. De kasteeltuin vormt het decor voor een prachtig dierenpark. Er wonen ook dieren die op de een of andere manier ook geassocieerd kunnen worden met het kasteelleven. Lynxen bijvoorbeeld en allerlei uilen. Middenin het park is er een speeltuin voor de kinderen. Langs de speelplaats is een terras waar je geniet van een kopje koffie en wat lekkers. (foto: Kasteelpark Born)

3: De Miljoenenlijn

Dit jaar van twee naar nummer drie is de De Miljoenenlijn. Het is eigenlijk het langste museum van de provincie, want het museum is de stoomtrein zelf. Met de Stoom- of Dieseltrein maak je een prachtige rit door het Zuid-Limburgse Heuvelland. Tijdens de rit leer je meer over De Miljoenenlijn, maar ook over de omgeving. Heb je zin in een nostalgische rit? Dan stap je in De Miljoenenlijn. (foto: De Miljoenenlijn)


De winnaars uit Limburg samen directeur van de ANWB Frits van Bruggen en Stella Goemans (foto: ANWB)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.