dinsdag 13 maart 2018

Lerarenstaking 14 maart? Kinderen gratis naar Museum Speelklok

Op woensdag 14 maart – morgen dus – leggen de leraren van het basisonderwijs in Utrecht, Flevoland en Noord-Holland het werk neer om te gaan staken. Dit doen zij voor meer loon en meer geld om de werkdruk te verlagen. Maar wat ga jij dan doen met de kinderen die ineens een dagje vrij hebben? Museum Speelklok aan de Steenweg in Utrecht heeft de oplossing. De toegang is namelijk op 14 maart geheel gratis voor basisschoolkinderen. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries)

Muzikaal & Educatief uitje

Museum Speelklok is een vrolijk museum waar alles draait om muziek. Van het schattige konijntje in de kool tot aan de grote draaiorgels in de danszaal – je leert hier heel veel over automatische speelklokken, speeldozen, draaiorgels en carillons. Het museum biedt ieder uur een gratis rondleiding. Er is een leuke speurtocht van Orgelaapje Toon die kinderen zelf kunnen ondernemen. In de Museum Expeditie valt nog meer te ontdekken over de muziekinstrumenten van het museum. Of ga zelf muziek componeren in de MuziekFabriek.

Voor openingstijden en meer informatie ga je naar www.museumspeelklok.nl.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.