vrijdag 23 maart 2018

Top 3 Leukste Uitje van Noord-Brabant

Deze week weer gewoon op vrijdag: de top 3 Leukste Uitje… Deze week gaan we naar Noord-Brabant. De leden van de ANWB kozen twee nieuwe uitjes in de top 3. De nummer 1 is dezelfde als vorig jaar gebleven. In de top 3 zien we twee musea en een wellness resort terug. Het gezellige Brabantse land met zijn mooie natuurgebieden komen in alle drie de uitjes zeker naar voren. Maar wat is die top 3 dan? Lees maar snel verder!
(afbeelding: Berry de Nijs/Writing Berries)

1: Museum Klok & Peel

Net als vorig jaar kozen de leden van de ANWB Museum Klok & Peel als het leukste uitje van de provincie Noord-Brabant. Dit bijzondere museum vertelt de verhalen van de grote klokken en bellen uit menig klokkentoren. Maar daarnaast neemt het je mee in de bijzondere, mysterieuze wereld van natuurgebied De Peel. Sta oog in oog met het skelet van een mammoet. Neem een kijkje in een nagebouwde vossenburcht. En leer meer over de functie van de klokkentorens. (foto: Museum Klok & Peel)

2: SpaSense

Is het tijd om eens heerlijk te ontspannen in de sauna? Ga dan eens naar SpaSense. Dit wellnessresort heeft verschillende baden, waaronder een prachtig rozenstoombad, het Kneipp voetenbad (buiten) en zwembaden binnen en buiten. Kom tot rust in het zoutwaterbad, geniet van de eucalyptussauna of laat je mee voeren op de rustgevende klanken van de muzieksauna… Kortom: je wordt op en top verwend bij SpaSense. Dat is toch heerlijk? (foto: SpaSense)

3: preHistorisch Dorp

De hekkensluiter van de top 3 van Noord-Brabant wordt gevormd door preHistorisch Dorp. Dit openluchtmuseum neemt het hele gezin mee naar tijden van weleer. Je leert hoe de boeren zeer vroeger het land bewerkten. Je maakt de Romeinse tijd mee. En je komt erachter hoe Eindhoven is ontstaan! Het is de bedoeling dat je de bewoners van het Dorp een handje mee helpt. Vies worden hoort dus bij de activiteiten van de dag. Het museum is zeer leuk voor jong en oud. (foto: preHistorisch Dorp)


De winnaars van Noord-Brabant samen met directeur van de ANWB Frits van Bruggen (foto: ANWB)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.