donderdag 29 maart 2018

Top 3 Leukste Uitje van Noord-Holland

Het Paasweekend staat voor de deur. Heb jij al plannen voor een dagje uit? In Noord-Holland zijn geweldig leuke dagjes uit te vinden. De leden van de ANWB kozen tijdens de verkiezing van Het Leukste Uitje van Nederland drie top uitjes uit voor de provincie Noord-Holland. In de top 3 komen we zeer uiteenlopende uitjes tegen, maar alle drie zijn ze zeker een bezoek waard. Het bestaat uit twee musea en een dierentuin. Wil je weten wie de winnaars zijn? Lees dan snel verder. (afbeelding: Berry de Nijs/Writing Berries)

1: Landgoed Hoenderdaell

De nummer 1 dit jaar is geen onbekende in de top 3. Sterker nog, Landgoed Hoenderdaell staat alweer voor de derde keer op rij op de eerste plek. Dat is ook niet zo vreemd. Deze dierentuin in Anna Paulowna huisvest verschillende dieren op een zeer groot terrein. Er zijn wolven, bruine beren, hyena’s, verschillende aapjes en vogels op het park. Erg leuk is het voeren van de ringstaartmaki’s en ja, de bezoekers mogen meehelpen. Ook vind je op het terrein Stichting Leeuw, het opvangcentrum voor leeuwen, tijgers en andere katachtigen. Een aanrader voor het hele gezin. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries – Landgoed Hoenderdaell)

2: Schipbreuk & Juttersmuseum Flora

Op het eiland Texel ligt bij De Koog het Schipbreuk & Juttersmuseum Flora. Dit bijzondere juttersmuseum vertelt niet alleen de verhalen van diverse schipbreuken, maar stelt ook heel veel gevonden voorwerpen tentoon. Zo zijn er bakken met tandenborstels, wanden vol scheepsboeien en scheepstouwen, kasten met gevonden flessen en zelfs autowrakken te zien. Ook brulboeien en kleine voertuigen worden in het museum tentoongesteld. En heb je wel eens een echte mammoettand gezien? Ga dan zeker naar Schipbreuk & Juttersmuseum Flora. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries – Schipbreuk & Juttersmuseum Flora)

3: Zuiderzeemuseum

De nummer 3 van Noord-Holland heeft ook alles te maken met de zee. Het openluchtmuseum Zuiderzeemuseum laat je het leven in een echt Zuiderzeedorpje ervaren. De oude huisjes en hun bewoners vertellen je verhalen over schipbreuk, het leven op zee en nog veel meer. Ondertussen kunnen kinderen leuke spelletjes doen. Het buitenmuseum vertelt de verhalen van weleer in een heerlijke sfeer. Er is ook een binnengedeelte waar je oude schepen kan bekijken. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries – Zuiderzeemuseum)


De winnaars van Noord-Holland met de directeur van de ANWB Frits van Bruggen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.