donderdag 30 juni 2022

Writing Berries Maandoverzicht Juni 2022

Juni is alweer voorbijgevlogen! Vol zomerse regen- en onweersbuien en natuurlijk zonovergoten ‘oh moeder wat is het heet’-dagen. Juni is voor mij echt zo een maand waarin je de lente net achter je laat en uitkijkt naar de zomer – en wellicht de zomervakantie. Blijf je binnen de landsgrenzen, dan heb ik heel wat leuke suggesties voor heerlijke dagjes uit bij je in de buurt. Bijvoorbeeld om de nieuwste inwonertjes van dierenparken te bekijken, bijzondere tentoonstellingen te ontdekken en lekker over de kop te gaan in een achtbaan. Voor de zomervakantie daar is, kijk ik nog even terug op de 14 heerlijke artikelen van juni. Lees je nog even mee? (foto’s, mits anders aangegeven: Berry de Nijs/Writing Berries)

Rondvaart: bekijk de stad vanaf het water

In Nederland is het op veel plekken mogelijk om een mooie rondvaart te maken. Op deze manier leer je anders naar een stad kijken en ontdek je verhalen vanaf het water. Vooral op warme zomerse dagen is een rondvaart een echte aanrader.

Het vinvisskelet: 24 meter lang en te bewonderen in Ecomare

Daar hangt ze dan; een imposant gevaarte uit de Golf van Biskaje. Als een verkeersslachtoffer meegesleurd naar het strand van Texel, waar je liefdevol geborgen, verzorgd en weer opgebouwd bent. Het vinvisskelet is het grootste van Nederland. Dat moet je gewoon gezien hebben.

Dierentuinnieuws vol geboortes en bijzondere verhalen

Deze Dierentuinnieuws stroomt over van het geboortenieuws en de mooie verhalen uit de Nederlandse dierenparken. Lees snel meer over de plompe lori-tweeling, het nieuwe tijgergebied en een gezenderde zeehond in de Waddenzee!

Uitgelicht | De Zonnebloemen van Vincent van Gogh

Het is één van mijn lievelingsschilderijen, zo vrolijk dankzij de kleuren. Maar er zit ook een beetje vergankelijkheid in, in de hangende bloemen in de vaas. Vincent was gefascineerd door de rustieke elegantie van de zonnebloem en schilderde menig schilderij van deze bloemen in een vaas.

Dier van de Maand Nijlpaard

Hippopotamus, dat is de officiële naam van het nijlpaard. Het nijlpaard heeft overigens weinig te maken met paarden en is eerder familie van de walvis. Wist je dat al? Wist je ook dat het nijlpaard ondanks zijn koddige uiterlijk, heel gevaarlijk is?

Efteling, Apenheul & Van der Valk meest klantvriendelijk

Ieder jaar voert MarketResponse een onderzoek uit naar de meest klantvriendelijke bedrijven in Nederland. Daar komt dan vervolgens een top 100 uit en die kan weer onderverdeeld worden in categorieën. En de winnaars van de vrijetijdsbranche zijn Efteling, Apenheul en Van der Valk.

Zenderonderzoek voor de eikelmuis gestart

Het is een van de kleinste zoogdieren in Nederland, de eikelmuis. Zeer belangrijk voor de biodiversiteit en toch met uitsterven bedreigd. Om dat laatste te kunnen voorkomen wordt er nu een zenderonderzoek gedaan bij eikelmuizen. (foto: Wesley Overman)

Genieten van zeehonden

Ze zijn schattig om te zien en kunnen echt genieten van een zonnetje op hun buikje. Zeehonden kun je in Nederland in diverse dierenparken, opvangcentra en in het wild ontmoeten. Een aanrader, want deze zeezoogdieren zijn echt heerlijk om naar te kijken. In dit artikel vind je waar je dit allemaal kan doen.

Hond Gezond Speciale hondenijsjes

Kan je harige vriendje of vriendinnetje wel wat verkoeling gebruiken tijdens warme dagen? Maak dan eens een lekker hondenijsje! Met deze tips en verkooppunten haal je zo de broodnodige koude versnaperingen in huis.

Museumnieuws Nu te zien in de Nederlandse musea

Zoek deze zomer de verkoeling op van een museum en geniet van een van de toffe tentoonstellingen die nu te zien zijn. In deze Museumnieuws ontdek je wat er allemaal te doen is.

Pretparknieuws van LEGOLAND Discovery Centre, Toverland, Klimrijk, Park Tivoli en Plopsa

De zomer is uitermate geschikt voor een dagje pretpark. En met deze toffe nieuwtjes maak je er een spetterend seizoen van. Ga je kamperen naast de achtbaan of toch lekker in de Choco kopjes?

Stadsbeeld Sjötter aan de Poort

In Valkenburg aan de Geul word je aan de stadspoort begroet door de Sjötter. Deze vriendelijke man gaat overigens graag met voorbijgangers op de foto. En als je er toch bent, bekijk dan meteen even het Poortwachters raadsel in de stadsmuur.

Goed Doel Natuurmonumenten

Al heel lang zet Natuurmonumenten zich in voor het behoud en bescherming van flora en fauna in Nederland. Hiervoor kopen zij bijvoorbeeld stukken grond aan om er beschermd natuurgebied van te maken. Uiteraard met behulp van donaties.

Schrijfcoachtip: Wat als je karakter iets slechts gaat doen

Droomt jouw ‘goodie-two-shoes’-personage over een grote kunstroof? Wil je hoofdpersoon wegrennen uit het restaurant zonder voor het diner te betalen? Of is je karakter van plan iets anders te doen wat niet helemaal door de beugel kan? De grote vraag is dan: hoe schrijf je dat.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.