woensdag 22 juni 2022

Pretparknieuws van LEGOLAND Discovery Centre, Toverland, Klimrijk, Park Tivoli en Plopsa

Heb jij ook zo een zin om lekker buiten te spelen? Jawel, ook volwassenen verlangen met dit weer naar een dagje pretpark. Lekker zwieren en zwaaien of over de kop in een achtbaan. Misschien ga je wel lekker met de kinderen op stap of lekker met vrienden en vriendinnen. LEGOLAND Discovery Centre Scheveningen, Toverland, Klimrijk, Amusementspark Tivoli en de Plopsa-parken hebben weer leuke nieuwtjes om heerlijk te genieten met het hele gezin (of als volwassenen) van een heerlijk dagje uit. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries)

Volwassenen avonden en meer in LEGOLAND Discovery Centre Scheveningen

Volwassenen zijn net zo gek op LEGO als kinderen. Toch is LEGOLAND Discovery Centre Scheveningen vooral bedoeld om met kinderen tussen de drie en tien jaar oud naar toe te gaan. Een volwassene alleen komt er niet in om zo een kindvriendelijke speelomgeving te creëren. Maar wat als je geen kinderen hebt? Daar heeft de binnenattractie iets op gevonden: de volwassenen avond. Tijdens deze avond mogen alleen volwassenen komen spelen en worden er speciale activiteiten georganiseerd. De eerste avond heeft al plaatsgevonden en was een groot succes. Via LEGOLANDDiscoveryCentre.nl/Scheveningen ontdek je hoe je voor een volgende editie kaarten kan bestellen. Als je dan toch op de website bent, kun je meteen meer informatie vinden over Little Play Squad. Dit is een speciaal speelprogramma voor peuters en kleuters (2 tot 5 jaar) en hun ouders om spelenderwijs nieuwe vaardigheden te laten ontwikkelen. Ook leer je als ouder om samen met je kind te spelen en bouwen. Ben je overigens van plan om 23 juni naar het centrum te gaan, dan mogen jarige kinderen op vertoon van hun ID samen met een volwassene gratis naar binnen, want LEGOLAND Discovery Centre bestaat dan precies 1 jaar. Je hoeft alleen nog een tijdslot te reserveren. (foto’s: LEGOLAND Discovery Centre Scheveningen)


Kom overnachten bij jarige achtbaan Troy in Attractiepark Toverland

Het hele zomerseizoen kun je weer kamperen op de parkeerplaats naast de houten achtbaan Troy! Het Pop-Up Summer Camp is tot en met 4 september aanwezig. Een overnachting op de camping geeft je toegang tot Toverland en unieke activiteiten die buiten openingstijden van het park vallen. Het Pop-Up Summer Camp biedt naast de 100 ingerichte ToverTenten plaats voor eigen caravans, campers en tenten. Uiteraard is er elektriciteit en water aanwezig. Evenals sanitaire voorzieningen. Wil je meer weten of een overnachting boeken? Kijk dan op Toverland.com/Overnachten. Als je er verblijft tussen 1 en 3 juli maak je ook nog eens de bijzondere Achtbaanmarathon mee. Achtbaan Troy bestaat namelijk 15 jaar en om dat te vieren gaan 12 waaghalzen de uitdaging aan om 24 uur lang in de achtbaan te zitten. Tijdens de marathon wordt door middel van verschillende acties geld opgehaald voor Stichting Durf Te Vragen. (foto: Toverland)

1.400 nieuwe bomen in Klimrijk

Op 16 maart was het Boomfeestdag. Een goede gelegenheid voor Klimrijk om met bijna 100 basisschoolkinderen uit groep vijf en zes van Basisschool EigenWijs 1.400 nieuwe bomen aan te planten! Nee, ze staan niet in Klimrijk zelf, maar in het park in Veldhoven. De eerste boom werd geplant door waarnemend general manager Marcel Strijks samen met Carlijn Elias, juf van groep 6b van bassischool EigenWijs. De nieuwe bomen vervangen 250 sparren die vorig jaar gekapt moesten worden vanwege een besmetting door de letterzetter, een keversoort. Natuurlijk mochten de kinderen na het harde werk spelen in het Netten Adventure van Klimrijk: een acht meter hoge klim- en klauterattractie, die bestaat uit vier verschillende zones. Kijk voor meer informatie ook eens op Klimrijk.nl. (foto: Klimrijk)

Nieuwe attractive Park Tivoli: de Choco Kopjes

Zeg nu zelf er is niet zo lekker als een warme chocolademelk in een kopje. In Amusementspark Tivoli geniet je nu op een bijzondere manier van choco in een kopje, dankzij de nieuwe attractie. De Choco Kopjes zwieren en zwaaien je in het rond en kunnen ook nog eens ronddraaien. Dat is toch gezellig. De kleurrijke kopjes zijn geschikt voor jong en oud. Ook zin in een rondje? Koop dan je tickets online via ParkTivoli.nl/tickets. (foto: Amusementspark Tivoli)

Leuke Plopsa park nieuwtjes

De leukste attractieparken van België zijn natuurlijk de Plopsa-parken. En er zijn weer allerlei leuke nieuwtjes om van te genieten. Zo kun je in Plopsaland De Panne genieten van echte donuts van Dunkin’! Het is de 23ste vestiging van België, maar de eerste in een pretpark. En natuurlijk is er een echte Plopsaland Donut bij! Dat wordt smullen.
In Plopsa Coo kun je genieten van De Smurfen! De Smurfer is een nieuwe attractie waar je in de leefwereld van de kleine blauwe wezentjes terecht komt, met uiteraard Gargamel die weer eens boze plannen heeft.
In Plopsaland De Panne zijn op woensdag 18 mei tien kindjes verblijd met hun eigen elektrische Mercedes, helemaal op maat gemaakt. En zij mochten meteen een proefritje maken in het Buurtpolitie Verkeerspark van het attractiepark. De autootjes zijn volledig op maat gemaakt door studenten en docenten van de bachelor opleidingen zorgtechnologie, logopedie en ergotherapie van Hogeschool VIVES in het kader van het ‘Go Baby Go by VIVES Belgium’-project. Het doel van dit project is om deze kinderen hun mobiliteit terug te geven. Dankzij sponsors zijn de autootjes geheel kosteloos ter beschikking gesteld. Hoe leuk is dat!
Voor meer toffe Plopsa-nieuwtjes en tickets ga je natuurlijk naar Plopsa.be. (foto’s: Plopsa)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.