donderdag 7 juni 2018

Aandacht voor Nederlandse haaien tijdens Shark Week

Haaien zijn zeer belangrijk voor het ecologische evenwicht in de zee. Overal in de wereldzeeën leven verschillende haaiensoorten. Zo zijn er zusterhaaien, de grote witte haai natuurlijk en de citroenhaai. Wist je dat er in de Noordzee ook verschillende kleine haaiensoorten leven? Kleine grijze haaien wonen daar, maar ook de vrolijk gevlekte hondshaai en de zilverkleurige doornhaaitjes. Van 9 tot en met 17 juni organiseert Save Our Sharks de Dutch Caribbean Shark Week. Ecomare sluit zich bij dit initiatief aan door deze week extra aandacht te besteden aan de haaien en roggen in de Noordzee. (foto: Jonge doornhaaitjes, Ecomare)

Lezing op 12 juni

Ben je geïnteresseerd in het wel en wee van de haaien en roggen in de Noordzee? Kom dan op 12 juni naar Ecomare bij de Koog op het eiland Texel. Vanaf 12.30 uur geeft Marien bioloog Linda Planthof een speciale lezing over roggen en haaien. De toegang voor deze lezing is gratis. De lezing heet: Haaien in Nederland – meer dan je dacht! Er leven namelijk meer haaien – en roggen – in de Noordzee dan je wellicht gedacht had. De tropische zeeën van de Nederlandse Cariben horen ook bij Nederland en de bewoners van die wateren worden ook besproken. Bij de Nederlandse Cariben wonen bijvoorbeeld hamerhaaien, tijgerhaaien en de schitterende mantaroggen.

En meer activiteiten

Tijdens Sharkweek zijn er nog meer momenten van extra aandacht voor haaien en roggen. Bijvoorbeeld tijdens het voeren van de vissen, in het zeelaboratorium en op de strandvondstenkar. Bewonder eikapsels of voel aan een haaienhuid. Het zeelab is geopen op dinsdag, woensdag, donderdag en zondag van 14.00 tot 15.30 uur. Tussen 12.00 en 13.30 uur kun je op deze dagen in het museum terecht bij de strandvondstenkar. De vissen worden dagelijks om 14.30 uur gevoerd.

Voor meer informatie kijk je op www.ecomare.nl.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef op reacties worden anonieme reacties op artikelen niet geplaatst.