donderdag 21 juni 2018

21 juni: De langste dag van het jaar

Het is vandaag weer 21 juni! Dat betekent dat we op het Noordelijk halfrond genieten van extra lang licht vandaag. Het is namelijk de langste dag van het jaar. En op de langste dag van het jaar zetten we ook het langste landdier ter wereld in het zonnetje: de giraf. Een prachtig gevlekt dier dat net zoveel nekwervels heeft als de mens. Alleen dan zijn ze een stukje groter… (foto: Berry de Nijs/Writing Berries – DierenPark Amersfoort 2017)

Dag van de Giraf

Eigenlijk is het niet meer dan logisch om op de langste dag van het jaar aan giraffen te denken. Deze elegante, maar grote dieren zijn immers prachtig om te zien. Wist je dat ieder vlekkenpatroon anders is en net zo persoonlijk is als een vingerafdruk? En dat giraffen met hun nekken tegen elkaar slaan als ze gaan vechten? Vorig jaar schreef ik een ‘Wist je dat…’-artikel over deze prachtige dieren genaamd: 21 juni: Internationale Dag van de Giraf.

Geniet van muziek: Wereld Muziekdag

Maar er is nog meer te doen op 21 juni, althans volgens de website Days of the Year waar alle feestdagen en dergelijke worden verzameld. Zo is het vandaag ook Wereld Muziekdag. En aangezien we extra van onze lange dag kunnen genieten, omdat het vanavond langer licht is, is vandaag dus best een goede dag om extra van je playlists te genieten. Ga naar een concert, koop een muziekinstrument en maak zelf muziek of trommel je vrienden op en geniet van een zomeravond op het terras met live muziek.

Relaaaaax: Wereld Yogadag

Met zo een prachtig lange dag voor de boeg heb je de tijd om veel leuke dingen te doen. Zoals even tijd nemen voor jezelf en verschillende ontspannende houdingen aan te nemen. Het is vandaag namelijk ook Wereld Yogadag. Adem in…. Adem uit… luister naar het ritme van de golven (als je yoga beoefent aan zee), het gezang van de vogels (yoga in het park, op het balkon of in de achtertuin) of de stilte van je woonkamer… heerlijk.

Op de kiek: Wereld Selfie Dag

Het is altijd leuk om jezelf op de foto te zetten als je bijvoorbeeld giraffen staat te kijken, relaxed bent na een yogasessie of als je lekker op terras zit en muziek luistert. We kunnen eigenlijk niet meer om de selfies heen en daarom is 21 juni ook uitgeroepen tot de dag van de selfie (oftewel: het zelfportret). Bovendien heb je vandaag de tijd om veel te delen van je activiteiten, want er is toch licht genoeg – ook vanavond.

Lang genieten

Wat je ook gaat doen vandaag, in ieder geval kunnen we lang genieten van veel licht tot diep in de avond. En wil je weten wat voor andere feestjes er vandaag, morgen en de rest van het jaar gevierd kunnen worden? Kijk dan eens op DaysoftheYear.com.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef op reacties worden anonieme reacties op artikelen niet geplaatst.