woensdag 6 juni 2018

Kempenmuseum presenteert: tentoonstelling Wrijving!

De Kempen is een prachtig natuurgebied waar vroeger over de heidevelden vele kuddes schapen liepen. De kuddes zijn er niet meer, maar de wol is nog volop te vinden in de streek. En helemaal in Kempenmuseum De Acht Zaligheden deze zomer. Want tijdens de tentoonstelling Wrijving! nemen de ‘steenmannetjes’ je mee door de wondere wereld van wol en vilt.
(foto: Kempenmuseum De Acht Zaligheden)

De veelzijdigheid van wol

Wol en vilt zijn heel veelzijdig. Je kan er lekkere dekens van breien of poppetjes van maken. Vilt is ook ideaal om mee te knutselen of te isoleren. We zien wol en vilt overal in terug, in kunst, mode en design. Een beetje olijfzeep, noppenfolie en een heleboel wrijving zorgen voor elke gewenste vorm van deze materialen. Geloof je het niet? Kom dan naar de tentoonstelling Wrijving! Kunstenaars Carla van Iersel en Mirjam Rillmann hebben het vilten tot een ware kunst verheven. Dat moet je gewoon gezien hebben.

In het teken van wol

In de tentoonstellingszalen geniet je van de veelzijdige kunstwerken van Carla en Mirjam. Buiten wijzen de steenmannetjes de weg naar de Kruidentuin, waar natuurlijke verfstoffen voor wol en vilt te vinden zijn. Deze geven als natuurlijke kleurstof de natuurlijke wol een veel intensere kleur. Zeer interessant om daar meer over te leren. Alle aspecten van deze kunstvorm komen aan het licht. Zelf de opkomst van natuurbegraafplaatsen speelt een rol in deze tentoonstelling. De gehele zomer is er veel te beleven in het museum rondom wol en vilt. Tijdens de zomervakantie worden de speciale Vilt = Vet-dagen voor kinderen georganiseerd. En uiteraard zal er een modeshow te zien zijn.

Kijk voor de openingstijden en meer informatie over Wrijving! op de website van het Kempenmuseum: Kempenmuseum.nl. Het museum ligt aan de Kapelweg 2 in Eersel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef op reacties worden anonieme reacties op artikelen niet geplaatst.