vrijdag 15 juni 2018

Stedentrip in Nederland: Voorne-Putten

Misschien is Voorne-Putten meer een vakantiebestemming waar je te gekke stedentripjes kan maken, dan een stedentrip op zich. Maar ook daarom past Voorne-Putten perfect in deze rubriek. Het eiland Voorne-Putten heeft namelijk fantastische historische plekjes, waaronder Brielle, Spijkenisse en Hellevoetsluis. Het eiland heeft pittoreske stranden, ligt aan de prachtige Haringvliet en biedt zeer veel natuurgebieden waar je heerlijke wandelingen en fietstochten maakt. Dus boek een verblijf in een hotel, camping of vakantiepark en geniet van de mooiste stedentripjes op Voorne-Putten. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries)

Rijke historie

Voorne-Putten is een zogeheten dubbeleiland. Door de verzanding van de Bernisse zijn beide eilanden aan elkaar gegroeid en vervolgens via bruggen en tunnels aan het vaste land van Zuid-Holland verbonden. Voorne-Putten behoort tot Zuid-Holland en ligt vlak onder het havengebied. Het eiland heeft door zijn ligging heel wat te stellen gehad, want het vormde een manier om via het water naar Rotterdam te komen. Vooral tijdens de Tachtigjarige Oorlog is hier veel gevochten. De sporen hiervan zijn in het landschap, en met name in Brielle, te zien. Maar zo heeft ieder gebied en elke stad op Voorne-Putten zo zijn eigen historische bouwwerken.

Bezienswaardigheden

Voorne-Putten heeft heel veel te bieden als het gaat om bezienswaardigheden. Hou je van kunst? De musea in Hellevoetsluis, Brielle en Oostvoorne vertellen verhalen van vroeger, de Tachtigjarige Oorlog, en de scheepvaart. Ook moderne kunst, de diverse molens en het Brandweermuseum zijn echte aanraders. Bezoek de vestinghaven van Hellevoetsluis of de vuurtoren met kanonnen in Brielle. Ga lekker varen en vissen op het Haringvliet en ga paardrijden over het strand. Er is echt veel te zien en te doen op het dubbeleiland. Maar als je lekker een dagje van het strand wil genieten, dan is dat zeker mogelijk. Bij Rockanje bijvoorbeeld of Oostvoorne.

Vestingsteden

Brielle en Hellevoetsluits zijn twee steden die heel belangrijk zijn geweest als verdedigingslinies tussen Zeeland en Zuid-Holland. De typische vestingbouw is bij beide steden nog goed te zien en dat maakt het extra bijzonder om ze te bezoeken. Langs de stadswallen liggen nog steeds kanonnen en andere vestingen die je kan bezoeken. Een echte aanrader, want een groot deel van de Nederlandse geschiedenis komt hier tot leven.

Plan je vakantie of stedentrip

Ga lekker uitwaaien op Voorne-Putten en plan je stedentrip of vakantie alvast via de VVV’s van de verschillende steden. Of kijk voor ideeĆ«n over het gehele eiland op OpVoornePutten.nl.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef op reacties worden anonieme reacties op artikelen niet geplaatst.