donderdag 28 juni 2018

Geboortenieuws uit Apenheul

Het is altijd bijzonder als er een dier wordt geboren in een dierentuin. In Apenheul werden er afgelopen maand een paar bijzondere aapjes geboren. En wel een roodkruinmangabey en een tweeling gouden leeuwaapjes. Eerder dit jaar zag een blauwoogmaki (zie foto hiernaast) het levenslicht in het Apeldoornse apenpark. Maar ook een bonobo en hanuman langoer baby. En er is een ware geboortegolf gaande onder de ringstaartmaki’s en doodshoofdaapjes. Dat wordt tijd voor een uitgebreid kraambezoek! (foto’s: Apenheul)

Bijzondere baby’s

Apenheul is het enige park in Nederland waar je roodkruinmangabeys kan bewonderen. Wereldwijd leven er nog geen 80 van deze apen in 20 verschillende dierentuinen. In het wild gaat het helaas niet zo goed met deze dieren, omdat door boskap het leefgebied steeds kleiner wordt. Daarom is het extra mooi dat er een kleine in Apenheul is geboren! Een andere zeer kwetsbare apensoort is de gouden leeuwaap. Ook zij worden in het wild bedreigd door houtkap en dus een steeds kleiner wordend leefgebied. Daarom is het extra bijzonder dat er een tweeling in Apenheul is geboren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef op reacties worden anonieme reacties op artikelen niet geplaatst.