maandag 12 februari 2018

Tips voor een winters dagje uit

Wat is het toch prachtig winterweer de afgelopen dagen. Vooral als het overdag zo rond het vriespunt blijft hangen, de lucht strakblauw is en er zo een heerlijk warm zonnetje aan de hemel staat… Dit is echt perfect weer voor een lekker dagje uit. Eind januari ging ik daarom naar ARTIS in Amsterdam en genoot daar van de dieren en het warme zonnetje. Want eenmaal uit de wind, kan het echt heel warm zijn. Het weer is perfect om te fietsen, wandelen, schaatsen – uiteraard – en dus dat dagje dierentuin of pretpark. Lekker in de buitenlucht. Maar… kleed je je wel warm aan? En verzorg je je huid goed? (foto: Berry de Nijs/Writing Berries – ARTIS, januari 2018)

Warme handen, voeten & hoofd

Ga je er lekker op uit met dit weer, al dan niet met fotocamera, dan is het belangrijk dat je je handen, voeten en hoofd warm inpakt. Te warm is in het zonnetje ook niet lekker, maar zorg dan in ieder geval dat je een sjaal, muts en handschoenen bij je hebt, zodra het zonnetje verdwijnt. Goede schoenen met een schapenwollen voering, thermosokken en thermohandschoenen zijn geen overbodige luxe zo rond het vriespunt. Maak je graag foto’s dan zijn handschoenen vaak niet handig. Neem dan eens vingertoploze handschoenen of wantjes waarbij de top verwijderd kan worden.

Laaghangende zon alarm

De laaghangende zon kan – vooral in de ochtend- en avonduren – je zicht nogal ontnemen. Om ongelukken in het verkeer te voorkomen is het daarom slim om je zonnebril mee te nemen. En op te zetten natuurlijk. Ook fijn als je naar het water gaat, want de schittering van de zon op het water kan nogal verblindend zijn.

Crèmes & lippenbalsem zonder water

Als het kwik met het vriespunt flirt en het winters weertje zo lekker knisperfris aanvoelt, dan is het belangrijk dat je je huid goed invet. Een schraal gevoel van de lippen of je wangen kan namelijk heel snel ontstaan. Vooral als je crème of lippenbalsem met veel water gebruikt. Hoewel het vet wel redelijk bescherming biedt, kan het vocht in de crème of balsem toch de huid uitdrogen. Dat komt doordat het water bevriest en daardoor droogt de huid uit en wordt deze schraal. Een vettige crème of een antizonnebrandlotion voor de wintersport bevat minder water en beschermt de huid daardoor goed. En als je dan ook een lippenvet gebruikt – bijvoorbeeld lanoline, ook wel wolvet genoemd – dan drogen die ook niet uit.

Zo, dan wens ik je tussen de Olympische wedstrijden door veel plezier in het winterse zonnetje. Ik ga in ieder geval proberen om zoveel mogelijk zonnestralen op te pikken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.