vrijdag 16 februari 2018

Top 3 Leukste Uitje van Overijssel

Deze week in de Top 3 Leukste Uitje van… gaan we naar de groene provincie Overijssel. Hoewel eerder gewonnen uitjes wel in de lijst met genomineerden voorkwamen, bestaat de top 3 dit keer geheel uit nieuwe dagjes uit. We eren deze week een museum, een recreatieboerderij en een kinderboerderij. Deze drie uitjes zijn zeer leuk voor kinderen, maar ook volwassenen genieten er met volle teugen. Dus zoek je nog een leuk dagje uit voor de Voorjaarsvakantie? Overweeg dan eens een van deze drie Overijsselse uitjes, gekozen door de leden van de ANWB. (afbeelding: Berry de Nijs/Writing Berries)

1: De Ulebelt

De Ulebelt is een kinderboerderij en educatieplek voor kinderen en volwassenen, waar je meer leert over de natuur. Er is heel veel ruimte om lekker te spelen op de speelplekken. De Tiny Forest leert kinderen op speelse wijze hoe het bos groeit en zichzelf op orde houdt. Maar ook wat boskap kan betekenen voor de wereld. Op de kinderboerderij mag er lekker geknuffeld worden met lammetjes, geitjes en biggetjes. Maar het verhaal van de vleesindustrie wordt er ook verteld. Het educatieve aspect maakt het extra interessant. Wandel door de thematuin en neem een drankje op het terras. Voor een feestje of vergadering kun je hier ook zalen huren. Kortom: voor iedereen is er iets te beleven op De Ulebelt. Ook bijzonder: de Ulebelt heeft een officiële knaagdierenopvang. (foto: De Ulebelt)

2: Speel- & Recreatieboerderij De Flierefluiter

Weer of geen weer bij Speel- & Recreatieboerderij De Flierefluiter kan je altijd terecht. Met mooi weer is het buitenterrein open. Regent het? Dan ga je lekker naar de grote binnenspeeltuin. Je mag er ook met boerderijdieren knuffelen in de dierenschuur. Het is zelfs mogelijk om te blijven slapen op de camping. Voor kinderfeestjes, familiefeesten en schoolreisjes zijn er veel leuke activiteiten te ondernemen bij De Flierefluiter. (afbeelding: De Flierefluiter)

3: Memory International War Museum

De Tweede Wereldoorlog heeft ook in Nijverdal een diepe indruk achter gelaten. Beleef alles rondom deze oorlog in het Memory International War Museum. Het museum is groots in educatie over de Tweede Wereldoorlog. Door middel van levensechte diorama’s beleef je de opkomst van het Nationaal-Socialisme in 1935 tot en met de bevrijding van Nijverdal in 1945 door de Canadezen. Voor kinderen en volwassenen is dit een zeer bijzonder en indrukwekkend dagje uit. Ook geschikt voor schoolreisjes. (foto: Memory International War Museum)


De winnaars van Overijssel met directeur van de ANWB Frits van Bruggen (foto: ANWB)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.