donderdag 8 februari 2018

Schrijf je in voor de Plus Wandel4daagse Alkmaar

Wandelen is gezond en leuk. Hou je van een gezellige uitdaging in en rondom Alkmaar? Schrijf je dan nu in voor de Plus Wandel4daagse Alkmaar, speciaal voor 50-plussers. De vierdaagse wordt gelopen van 20 tot en met 23 juni. Je hebt de keuze uit vijf verschillende afstanden die je langs prachtige plekjes rondom Alkmaar brengen. Organisator Le Champion ontving vorige week de 2.000ste inschrijving. (foto: Le Champion)

♪ Wij looopen de vierdaaagse mee ♪

Wandelen is gezond voor lijf en geest. Daarom stimuleert Plus Magazine (hoofdsponsor van de Plus Wandel4daagse Alkmaar) het wandelen zeer zeker. Naast het feit dat het goed voor je is om een uitdaging aan te gaan, is het ook heel gezellig om in beweging te komen. Tijdens het wandelen kom je namelijk allemaal gezellige mensen tegen. En aangezien je toch allemaal dezelfde kant op gaat, kun je direct een praatje met elkaar maken. De Wandel4daagse van Alkmaar is heel gezellig. En het brengt je al wandelend langs prachtige stukken van de Nederlandse natuur.

Vijf routes

De een kan verder lopen dan de ander. Ook verschilt het wandelniveau van mens tot mens. Daarom is het mogelijk om uit vijf verschillende afstanden (en dus routes) te kiezen. Je kan al meedoen met 8,5 kilometer per dag. Deze route gaat van het startpunt naar een vast eindpunt. Daar staat een pendelbus voor je klaar om je terug te brengen naar Alkmaar. Je kan ook kiezen voor 15, 20, 25 en 40 kilometer per dag. Dit zijn wel heen en teruggaande routes.

Over het strand of door een abdij

Iedere dag wordt er vanaf een heel andere locatie gestart. Dat maakt deze wandelvierdaagse extra leuk, maar ook bijzonder. Zo kom je namelijk in aanraking met allerlei mooie plaatsen, natuurgebieden én historische gebouwen in de omgeving van Alkmaar. Er gaat bijvoorbeeld een tocht door de Staatsbossen bij Schoorl, wandel door het Noordhollands Duinreservaat, ga dwars over het strand en… dóór de BroekerVeiling in Langedijk, de Abdij van Egmond-Binnen of de Ruïnekerk in Bergen! Op de laatste dag is er uiteraard een feestelijke intocht over de Stadswallen naar het Waagplein van Alkmaar.

Halve vierdaagse

Veel deelnemers lopen de Plus Wandel4daagse Alkmaar ter voorbereiding van de Nijmeegse Vierdaagse. Daarom is het ook mogelijk om een halve vierdaagse van Alkmaar te lopen. Je wandelt dan mee op vrijdag en zaterdag – want die feestelijke intocht moet je gewoon meemaken. De Halve vierdaagse is ook een zeer goed instapmoment als je voor het eerst meedoet.

Schrijf je in!

Hou je ook zo van wandelen en heb je wel zin in een rondje Alkmaar en omgeving? Schrijf je dan nu in via de website PlusWandel4daagseAlkmaar.nl. Hier vind je ook veel informatie over de tarieven, routes, massages en medische ondersteuning. En je vind er leuke restaurants en andere accommodaties die ook meewerken aan deze vierdaagse.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.