maandag 26 februari 2018

Goed Doel: Sea Life Trust

Sea Life Trust is een wereldwijde organisatie. In ieder land waar je een Sea Life aquarium tegenkomt, kom je ook Sea Life Trust tegen. Ik ben zelf bij Sea Life Scheveningen en Sea Life Oberhausen geweest. In deze – en de vele andere Sea Life vestigingen – aquaria bewonder je verschillende vissen, haaien, schildpadden en andere zeebewoners in een zo natuurlijk mogelijke setting. Ieder aquarium heeft ook een gedeelte waarin het lokale onderwaterleven in de spotlight wordt gezet. En… op meerdere plekken wordt er aandacht gevraagd voor de vervuilingsproblematiek door Sea Life Trust. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries – Sea Life Oberhausen)

Weg met plastic

Dit jaar ligt de focus van Sea Life Trust op het welzijn van zeeschildpadden. Schildpadden hebben erg veel last van plastic in zee. Zo kunnen plastic ringen om hun schild klem komen te zitten. Maar ze slikken het ook in, denkende dat het een lekker hapje is. In Sea Life Oberhausen bijvoorbeeld was een aquarium met kwalletjes en een aquarium waar op dezelfde wijze plastic zakjes rond dwarrelden in het water. Van een afstandje was het voor mij al moeilijk om het verschil te zien, laat staan als je schildpad bent. De Sea Life Trust vraagt daarom extra aandacht voor het verminderen van plastic in je dagelijks gebruik en de bescherming van zeeschildpadden.

#TeamTurtle

Op de website SeaLifeTrust.org kun je nog meer lezen over #TeamTurtle en natuurlijk wat je nog meer kan doen voor de zee. Want naast het beschermen van zeeschildpadden help je natuurlijk ook de andere dieren mee als je minder plastic gebruikt. Via de website kun je een pledge doen waarin je beloofd minder plastic te gebruiken. Maar er zijn ook allerlei tips om je hierbij te helpen. Wil je een donatie doen aan het Sea Life Trust? Dat kan via de website of als je een bezoekje brengt aan Sea Life Scheveningen bijvoorbeeld.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.