maandag 5 februari 2018

150.000 Goedgemutste Smoothies voor Nationaal Ouderenfonds

Wie mijn blog volgt weet dat ik de Goedgemutste Breicampagne van innocent voor het Nationaal Ouderenfonds een zeer warm hart toe draag. Sterker nog: ik heb er een aantal jaren geleden speciaal voor leren breien en haken! Inmiddels staan de Goedgemutste Smoothies er weer monter en warmpjes bij in de koelschappen van menig supermarkt, de Kiosk, diverse benzinestations en zelfs bedrijfskantines of lunchtentjes. Of je nu wel of niet mee breit, ga naar de winkel en koop zo een Goedgemutste Smoothie, want dat is goed voor jou en voor eenzame ouderen. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries)

Recordaantal mutsjes

Dit jaar zijn er weer een recordaantal mutsjes van menig haaknaald en breipen afgekomen. Maar liefst 150.000 mutsjes zijn er opgehaald voor het goede doel. Dat betekent dat er straks – als alle 150.000 Goedgemutste Smoothies zijn verkocht – er € 30.000 wordt opgehaald voor het Nationaal Ouderenfonds. Van iedere gemutste smoothie die je koopt gaat er namelijk € 0,20 naar het goede doel.

Eenzame ouderen

De breicampagne helpt mee om mensen bewuster te maken dat er meer dan 1 miljoen ouderen zich eenzaam voelen in Nederland. Daarvan zijn er 200.000 extreem eenzaam. Om het leven een beetje gezelliger en leuker te maken, organiseert het Nationaal Ouderenfonds leuke uitstapjes en etentjes. Maar de laatste jaren blijkt ook steeds meer dat de campagne zelf ouderen en mensen bij elkaar brengt. Er worden breigroepjes gevormd in verzorgingstehuizen of buurthuizen en zo wordt de eenzaamheid ook teruggedrongen. In Nederland is dit de 12de keer dat de Goedgemutste Breicampagne is georganiseerd. En bij innocent merken ze dat het leeft. De Facebook-groep is gegroeid en de creaties die worden ingestuurd worden met het jaar mooier en mooier.

Help mee

Wil je ook meehelpen om het voor ouderen in Nederland een stuk gezelliger te maken? Eind van dit jaar zal de Breicampagne weer van start gaan. In de tussentijd kun je natuurlijk alvast een breiclubje beginnen, goed oefenen op het breien en haken van kleine mutsjes en… de komende maanden innocent Smoothies kopen.

Handige info

Wil je meer weten? Kijk dan op DeGoedgemutsteBreicampagne.nl voor patronen en verhalen. En ga naar Ouderenfonds.nl voor meer informatie over het Nationaal Ouderenfonds en wat je kunt doen om mee te helpen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.