vrijdag 23 februari 2018

Top 3 Leukste Uitje van Gelderland

Het is de grootste provincie van het land en huisvest daarom ook heel veel uitjes. Tussen de vele nominaties voor Gelderland zien we daarom ook veel verschillende uitjes. De uiteindelijke top 3 bevat twee winnaars van vorig jaar, aangevuld met een nieuwkomer. In de top 3 komen we twee musea en een wellnessresort tegen. Bij alle drie de uitjes is het heerlijk vertoeven. Je komt tot rust of je leert weer wat. En met de voorjaarsvakantie in volle gang, zit er wellicht ook nog wel een leuk dagje uit tussen. (afbeelding: Berry de Nijs/Writing Berries)

1: Thermen Bussloo

Vorig jaar nog op de derde plek, dit jaar ontving wellnessresort Thermen Bussloo de gouden trofee. Het Leukste Uitje van Gelderland volgens de leden van de ANWB biedt je ontspanning en verwennerij voor lichaam en geest. Kies voor een behandeling in de hamam, geniet van de sauna, ontspan in het buitenzwembad of relax in de relaxruimtes. Er zijn veel heerlijke arrangementen om uit te kiezen. Dus ben je toe aan een beetje rust, dan ben je bij Thermen Bussloo aan het juiste adres. (foto: Thermen Bussloo)

2: Bakkerijmuseum

Brood is een eeuwenoude uitvinding met een heel lange, interessante geschiedenis. In Hattem vinden we de nieuwkomer van de top 3, namelijk het Bakkerijmuseum. In dit vrolijke museum ruikt het gewoon altijd lekker naar vers brood en banket. De bakker neemt je graag mee in zijn dagelijkse routine van toen en nu. De historische bakkerij heeft ook een gezellige gelagkamer waar je een kopje koffie, thee en fris combineert met een lekkernij uit de eigen bakkerij. (foto: Bakkerijmuseum)

3: MuZIEum

Ze wonnen al eens eerder het goud, twee jaar geleden het brons en vorig jaar eindigde dit uitje op de tweede plek. Dit jaar stemden de leden van de ANWB dat MuZIEum weer naar de derde plek. De hekkensluiter van deze top 3 is meer dan een museum waar je meer leert over de ogen en de obstakels die mensen met een visuele handicap moeten overkomen. Je gaat het namelijk zelf beleven. Onder begeleiding van ervaringsdeskundigen ga je zonder zicht een parcours lopen. Hoe goed zijn jou zintuigen ontwikkelt als je niet meer kan zien? (foto: MuZIEum)


De gelukkige Gelderse winnaars met directeur van de ANWB Frits van Bruggen (foto: ANWB)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.