donderdag 15 februari 2018

Pandasia mooiste pandaverblijf ter wereld

Het pandaverblijf van Ouwehands Dierenpark is vorige week verkozen tot hét mooiste verblijf voor reuzenpanda’s ter wereld. Hiermee lieten zij ZooParc de Beauval in St.-Aignan sur Cher, Frankrijk en Zoo Berlin, Duitsland achter zich. De prijs werd uitgereikt tijdens de Giant Panda Global Awards. (foto’s: Berry de Nijs/Writing Berries – Ouwehands Dierenpark, juli 2017)

Publieksprijs

Pandasia was één van de 10 genomineerde verblijven wereldwijd die de strijd aangingen voor deze felbegeerde award. Maar liefst 300.000 pandaliefhebbers lieten hun stem horen. Ruim de meerderheid daarvan vindt dat Pandasia het mooiste reuzenpandaverblijf is. Pandasia is geheel in Chinese stijl gebouwd en is een waar bouwkundig meesterwerk. Zowel Wu Wen als Xing Ya hebben een eigen gebouw en hierdoor een eigen binnen- en buitenverblijf. Boven Wu Wen is een Chinees restaurant gevestigd. Liefhebbers van panda souvenirs shoppen in de winkel boven het verblijf van Xing Ya. Het verblijf heeft een zeer authentieke uitstraling en doet tot in de kleinste details denken aan een Chinese tempel. Dit alles is door de stemmers meegenomen bij het uitverkiezen van Pandasia als het mooiste reuzenpandaverblijf.

Trots Ouwehand

Natuurlijk is het park reuzentrots op deze publieksprijs. ‘Maar,’ zo zegt Robin de Lange, directeur van het dierenpark in Rhenen, ‘het allerbelangrijkste is dat wij dagelijks zien dat onze reuzenpanda’s Wu Wen en Xing Ya zich thuis voelen in Pandasia en gasten elke dag weer positief worden verrast tijdens hun bezoek aan dit unieke verblijf.’ Verrast word je zeker. Het imposante verblijf heeft ook op mij diepe indruk achtergelaten, zoals je vorig jaar kon lezen in Pandasia: Prachtige pandatempel van Ouwehand.Over de Giant Panda Global Awards

De Giant Panda Global Awards worden georganiseerd door GiantPandaGlobal.com. Deze website brengt het behoud van deze diersoort onder de aandacht. ‘We willen dat de Giant Panda Global Awards aandacht vragen voor alle inspanningen die in het verleden, heden en de toekomst zijn of worden gedaan om deze bijzondere diersoort in stand te houden,’ aldus Jeroen Jacobs, de man achter de website en de awards.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.