vrijdag 2 februari 2018

Top 3 Leukste Uitje van Friesland

Zoek je nog een leuk uitje voor het weekend (of de aanstaande voorjaarsvakantie) in Friesland? De leden van de ANWB weten wel waar je naartoe zou moeten gaan. Zij kozen in de verkiezing Leukste Uitje van Nederland ook de leukste uitjes voor de provincie Friesland. Hoewel de nummer 1 geen onbekende is, zien we dit jaar twee heel nieuwe uitjes in de top 3 terug. Verrassend genoeg maken het Ir. D.F. Woudagemaal en het Kameleondorp geen deel uit van de top 3. Wie wel? Lees maar snel verder. (afbeelding: Berry de Nijs/Writing Berries)

1: Puur Terschelling

Vorig jaar ook al op nummer 1 en dit jaar werd de titel dus geprolongeerd door Puur Terschelling. Alles wat maar met het prachtige eiland Terschelling te maken heeft, krijg je te zien tijdens een huifkartocht of een ritje in de arrenslee. Je komt niet alleen dichter bij de natuur, maar ook bij het kloppende hart van het Friese eiland. Bezoek de cranberryvelden en de prachtige duingebieden. Maak GPS ezelwandelingen en speel een potje hoefijzergolf. Ga wadlopen en ontdek Terschelling op een heel andere manier. Misschien kom je wel zeehondjes tegen! De dag wordt beëindigd op het strand met een groots kampvuur. Dat is puur genieten van Terschelling. Het is zelfs mogelijk om arrangementen voor bruiloften, bedrijfsuitjes en natuurlijk familiedagen te boeken. Kijk maar eens op de website. (foto: Puur Terschelling)

2: Attractiepark Duinen Zathe

Op de tweede plaats kozen de leden van de ANWB voor Attractiepark Duinen Zathe in Appelscha. Dit vrolijke park biedt heel veel speelplezier voor jong en oud. Er zijn kermisattracties, zoals botsautootjes, flying heli’s en botsbootjes. Daarnaast geniet je van veel klim- en klautermogelijkheden. Klim in het kraaiennest van een Piratenschip of bedwing de vulkaan van Vulkaaneiland. Hou je van griezelen? Dan ga je het Spookhuis in. Er zijn zelfs achtbanen en draaimolens in het park. En wil je het uitje een educatief tintje geven, dan laat je de kinderen op spelenderwijs de verkeersregels leren op het Verkeerscircuit. (foto: Attractiepark Duinen Zathe)

3: Recreatiepark de Naturij

De bronzen plak ging dit jaar naar Recreatiepark De Naturij in Drachten. Kinderen komen hier heel dicht bij diverse boerderijdieren, zoals geiten en kippen. Maar er valt ook heel veel te spelen in de speeltuin of in de natuur. Voor kinderen van alle leeftijden heeft de Naturij verschillende uitdagende speeltoestellen. Ook in de natuurlijke omgeving. Klimmen, klauteren en ontdekken dus. En als het weer tegenzit, dan ga je met je kinderen gewoon lekker binnen spelen. In de ballenbak bijvoorbeeld. Dat is pas echt gezellig. De Naturij beschikt over een speelbos, verkeerspark, reptielenhuis, ponybaan en minigolfbaan. Ook kan je er heerlijk eten. (foto: Recreatiepark de Naturij)


De winnaars uit Friesland (foto: ANWB)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.