dinsdag 6 februari 2018

Doe mee aan de wandelontdekkingstocht de Oer-IJ Expeditie

Hou jij ook zo van wandelen en hou je ervan om daarbij op ontdekkingstocht te gaan? Doe dan mee met de Oer-IJ Expeditie op donderdag 10 mei 2018 (Hemelvaartsdag). Er zijn 5 wandelroutes uitgestippeld, met ieder een andere afstand. Tijdens de wandeling ontdek je meer over een stukje ‘vergeten landschap’ rondom Castricum. Je wandelt hierbij door bos, polder en duin en leert meer over dit unieke stukje natuurgebied rondom de Oer-IJ. (afbeelding: Le Champion)

De Oer-IJ

Het landschap rondom de Oer-IJ, een grillige zijtak van de Rijn die tot het begin van de jaartelling uitmondde in zee bij Castricum, laat zich lezen als een spannend geschiedenisboek. De historische omgeving vertelt vele verhalen die je tijdens de wandeling – ongeacht welke afstand je uitkiest – gaat ontdekken. Sterker nog: de geschiedenis komt helemaal tot leven! Onderweg kom je namelijk acteurs tegen die de geschiedenis naspelen. Ook zullen er gidsen staan in het landschap die iets moois weten te vertellen over de bijzondere plekken waar ze staan. Zo wordt de wandeltocht een ware belevenis en goed te doen voor ervaren en onervaren wandelaars.

5 verschillende afstanden

Iedere route begint bij Huis van Hilde. Dit ligt achter het station van Castricum. Vervolgens neemt iedere route je mee langs de Oer-IJ. Onderweg leer je meer over het gebied. Je kan kiezen voor een tocht van 11 kilometer, 16 kilometer, 21 kilometer, 26 kilometer (genaamd de Stelling van Amsterdam) of de nieuwste route van 26 kilometer (genaamd Duin & Polder). Langs de route kom je overigens ook verzorgingsposten tegen. Hier kan je even uitrusten, maar ook een hapje en een drankje doen.

Organisatie

Het wandelevenement wordt georganiseerd door Le Champion, samen met Stichting Oer-IJ, PWN en Huis van Hilde. Als je aan de wandeltochten meedoet, heb je de mogelijkheid om een donatie te doen aan Stichting Oer-IJ. Zij zetten zich namelijk in om de Oer-IJ en de omgeving ervan te beschermen en om de geschiedenis van dit gebied levend te houden. Bijvoorbeeld door lespakketten samen te stellen voor leerlingen in de driehoek van Zaanstad, Velsen en Alkmaar.

Doe mee!

Wil je meelopen met de wandelexpeditie? Schrijf je dan nu in! Dat doe je via de website www.oerijexpeditie.nl. Hier vind je ook meer informatie over dit wandelevenement. Inschrijven kan nog tot en met 30 april.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.