zondag 1 oktober 2017

5 oktober lerarenstaking? Ga wat leuks doen met de kinderen

Aankomende donderdag gaan de juffen en meesters van het basisonderwijs staken om zo meer aandacht te vragen voor de problematiek en salarissen in het onderwijs. Maar de kinderen hebben die dag dan wel vrij. Wordt het dan een extra dagje BSO? Of hebben opa, oma, oom, tante, papa of mama toch tijd om wat leuks te doen? Speciaal voor de stakingsdag hebben een aantal uitjes in Nederland een speciale actie. Maak er dus een gezellig dag van al dan niet met een beetje educatie. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries)

Plezier bij Amusementspark Tivoli
Het park is eigenlijk gesloten, maar speciaal voor de stakingsdag gooit Amusementspark Tivoli de deuren open voor alle kinderen die van de gelegenheid gebruik willen maken om lekker te spelen. Buiten spelen met vriendjes is nog veel leuker in dit grote speelpark met klim- en klauterobjecten en diverse attracties. Het park opent haar deuren vanaf 11.00 uur en sluit weer om 17.00 uur. Alle tickets zijn die dag aan de kassa € 10,- per persoon (dit geldt echter niet voor online gekochte tickets, hier wordt geen geld op teruggegeven) in plaats van € 13,-. (foto: Amusementspark Tivoli)

Educatief uitje in GaiaZOO
Geef je (klein)kinderen een bijzonder dagje uit cadeau met een beetje educatie en ga naar GaiaZOO in Kerkrade. Deze dierentuin biedt op 5 oktober een mooie actie. Kinderen (tussen de 3 en 9 jaar) betalen slechts € 5,- per entreekaartje, kinderen en volwassenen vanaf 10 jaar slechts € 10,-. In het park valt veel te beleven, ook op het gebied van educatie. Maak er een buitenlesdag van en leer samen meer over de giraffen, berberapen, gorilla’s, leeuwen en nog veel meer geweldige dieren. Dat wordt genieten – en je steekt er nog wat van op ook! (foto: GaiaZOO)

Apenstreken in Apenheul
Ook leuk is een leerzaam uitje in Apenheul. De Apeldoornse dierentuin is van 10.00 tot 17.00 uur geopend en zowel via internet als aan de kassa kun je voor 5 oktober tickets aanschaffen voor € 10,- per persoon – ongeacht of het om een kinderkaartje of volwassenkaartje gaat. In de dierentuin valt veel te leren over de apen op het Apenboompad of bij Jambo’s wereld. Zo geef je je kinderen een leuk én leerzaam dagje uit. Lekker spelen kan natuurlijk ook. Speciaal voor 5 oktober zijn er extra gidsen in het park die open rondleidingen verzorgen. (foto: Apenheul)

Wellicht zijn er nog meer uitjes die iets speciaals organiseren voor 5 oktober. Check daarom de website of social media kanalen van je favoriete uitjes om te kijken wat er bij je in de buurt te doen is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.