woensdag 18 oktober 2017

Vakantieblog Texel: De Koog

Vorige week in de serie I ♥ Texel kon je lezen over hoe leuk ik het vakantiepark vind, bij De Koog. Deze week – in de laatste van de serie – wil ik graag meer vertellen over De Koog zelf. Dit plaatsje ligt aan de westzijde van het eiland aan de Noordzeekust en is een ware badplaats, zoals je deze bijvoorbeeld langs de Nederlandse of Vlaamse kust tegen kan komen. Als badplaats is het zeer geliefd bij toeristen en ook jongeren komen er graag want je kan er erg leuk uitgaan. Maar je kan er ook lekker eten en winkelen. (foto’s: Berry de Nijs/Writing Berries)

Winkelstraat met restaurants
Het leuke aan De Koog vind ik het winkelhart. Het ligt vlakbij het vakantiepark en aan zee. Er is een lange winkelstraat met in het midden een plein met het historische kerkje van De Koog. De winkelstraat is via zijstraatjes overigens ook te bereiken. Start eens bij de Jumbo met het kenmerkende houten zeehondenbeeldje voor de deur en wandel zo naar het plein met het kerkje. Er zijn leuke winkeltjes met echte Texelse producten, winkels met strandartikelen, supermarkten, een slager, fietsverhuur, een ijswinkel én… heel veel restaurants. Tijdens de vakantie hebben we bij de Argentijn gegeten (erg lekker), bij het Aziatische restaurant eten afgehaald en zijn we iedere dag bij Bella Toscana een ijsje wezen halen.

Bella Toscana: een stukje Italië in De Koog
Bella Toscana is een echte aanrader als je van met veel liefde bereid ijs en eten houdt. In het restaurant ben je van harte welkom om (ook met hond) plaats te nemen en te genieten van de heerlijke specialiteiten uit Italië. De sfeer, de geuren en het personeel doet je echt even vergeten dat je ‘gewoon’ op Texel zit. Naast het restaurant is de kleine ijssalon en dat is een aanrader als je in De Koog bent. Het ijs wordt dagelijks vers bereid met melk van Texel en volgens authentiek Italiaans familierecept. En er is zoveel keuze uit de heerlijkste smaken dat je wel iedere dag terug moet komen. Rijke smaken van koffie, macarons, yoghurt met honing, limoncello, citroen, bloedsinaasappel, pennacotta, bosvruchten, pistache, dubbele chocolade, mango, smurfen, tiramisu en nog veel meer wachten daar op je in de gezellige salon. Neem een bakje of een hoorntje en geniet. Dat hebben wij ook zeker gedaan.


En dat was eigenlijk alles wat ik de afgelopen vakantie heb gedaan op Texel. Volgende week zet ik nog alle artikelen op een rijtje om deze blogserie af te sluiten. Dan geniet ik ondertussen nog even na van al mijn foto’s en mooie herinneringen…

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.