donderdag 5 oktober 2017

Keukenhof start met de bloembollenplant

Het stormt vandaag. Een echte herfststorm met veel regen en harde windvlagen. Zo’n storm die aan je haren trekt en stiekem je pet of sjaal wilt stelen. In de Keukenhof echter heeft men de lente al in de bol. En geen herfstweer die hen daarvan weerhoud. De bollen moeten immers geplant worden om komend lenteseizoen de wereld weer op een prachtige schouwspel van bloemen te trakteren. Vandaag werd het officiële plantseizoen in geluid met de tuinmannen van de Keukenhof en het mozaïek dat volgend seizoen centraal staat in het park.
(foto’s: Berry de Nijs/Writing Berries)Nieuw thema: Romantiek in Bloemen
Bloemen zijn een symbool van liefde en dus van romantiek. Maar de Romantiek is ook een kunststroming geweest die zeer invloedrijk was. In het nieuwe thema komen geliefden en Romantiek op een heel nieuwe manier tot uiting. Uiteraard zullen de 7 miljoen bloembollen die geplant gaan worden het thema op hun eigen unieke wijze uitdragen. En om iedereen het hele lenteseizoen te laten genieten van het mozaïek en de diverse prachtige thema-perken, wordt er in meerdere lagen geplant. Dat gaat vast weer bijzonder worden volgend jaar!Lege perken vol bloembollen
Bij betreding van het park vanmorgen is het aangezicht zo anders dan wanneer je in de lente tussen de bontgekleurde tulpen en narcissen doorloopt. Toch zijn niet alle perken leeg. De tuinmannen zijn de perkjes aan het afzetten en er liggen al losse bloembollen op, klaar om de aarde in te gaan. Ook het mozaïek is al in het gras vormgegeven en de bollen liggen klaar om een prachtige afbeelding te gaan maken. De harten en de gezichten van de twee geliefden zullen straks in volle bloei roze en rood kleuren, met een vleugje blauw. Ik kan in ieder geval niet wachten op het resultaat…6 & 7 oktober: Bloembollenmarkt in Keukenhof
Ben je ook zo nieuwsgierig naar de Keukenhof in de herfst als alles nog geplant moet worden? Vrijdag 6 en zaterdag 7 oktober gaat de Keukenhof nog een keer open dit seizoen voor het grote publiek. In het Oranje Nassau paviljoen vindt dan de jaarlijkse bollenmarkt plaats waar je zelf hyacinten, krokussen, tulpen en narcissen kan aanschaffen om een stukje Keukenhof te creëren op je balkon of in de achtertuin. Hierbij is het mogelijk om de perken te bekijken en zelfs met tuinmannen te praten over hun werk.Meer weten over de Keukenhof en de bloembollenmarkt? Kijk dan op Keukenhof.nl. Het seizoen 2018 start op 22 maart en eindigt op 13 mei.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.