zaterdag 28 oktober 2017

Kort cultureel nieuws: Nieuwe tentoonstellingen & bijzondere tulp

Het najaar is het seizoen voor nieuwe tentoonstellingen in de musea. Zo ook in de Mesdag Collectie en in het Van Gogh Museum. Het najaar is ook dé tijd van het jaar om de voorjaarsbloemen buiten te zetten. Afgelopen week werd er wel een heel speciale tulp geplant in Keukenhof die in het voorjaar in bloei zal staan. Meer weten? Lees snel verder! (foto: Berry de Nijs/Writing Berries)

Jörgen Raymann plant End Polio Now tulp
Hoewel buiten de herfst in volle gang is, wordt in de Keukenhof alles in stelling gebracht voor de lente. Deze week plantte Jörgen Raymann op 24 oktober de speciale End Polio Now tulp in het park. 24 oktober is World Polio Day, de dag waarop extra aandacht wordt gevraagd voor het grootschalige vaccinatieprogramma voor kinderen. Met de tulp wordt extra aandacht gevraagd aan End Polio Now. De tulpen zijn via lokale Rotary’s te koop. De opbrengst gaat naar End Polio Now. (foto: Keukenhof)

Nu te zien in de Mesdag Collectie:
Nederlanders in Barbizon

Barbizon is een Frans dorp dat zeer geliefd was bij schilders in de negentiende eeuw. Vooral het nabijgelegen bos Fontainebleau vormde een grote inspiratie voor kunstenaars. Ook in Nederland had dit bos en het bijbehorende dorpje een zeer grote aantrekkingskracht. De pittoreske omgeving is daarom terug te vinden op vele schilderijen. Kunstenaars als Maris, Mauve en Weissenbruch voelden zich ook aangetrokken tot het bos en hun schilderijen zie je nu in De Mesdagcollectie tijdens de tentoonstelling: Nederlanders in Barbizon. De tentoonstelling is te bezichtigen tot en met 7 januari 2018. (foto: de Mesdag Collectie)

Van Gogh Museum presenteert:
Zeng Fanzhi | Van Gogh

Vincent van Gogh inspireert veel kunstenaars wereldwijd tot het maken van hun eigen kunstwerken. Tot en met 25 februari 2018 kun je in het Van Gogh Museum genieten van de schilderijen van de Chinese kunstenaar Zeng Fanzhi die een hedendaagse interpretatie maakte van de zelfportretten van Vincent, maar ook het meesterwerk Korenveld met Kraaien gaf hij een bijzondere twist. De prachtige doeken zijn in een aparte tentoonstelling te zien, genaamd Zeng Fanzhi | Van Gogh. (foto: Van Gogh Museum)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.