maandag 23 oktober 2017

Internationale Dag van de Sneeuwpanter

Ik vind ze zo bijzonder: sneeuwpanters. Soms zit ik op de website of het Twitter account van Wereld Natuur Fonds naar filmpjes en foto’s te kijken van deze mystieke dieren en kan dan helemaal wegdromen… Helaas hebben deze dieren het zwaar, want ze stappen nog wel eens in de val van een stroper… Daarom is deze dag in het leven geroepen, om meer aandacht te vragen voor de problematiek waar sneeuwpanters mee te maken hebben in het wild. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries – Zoo des 3 Vallees, Frankrijk)Ik heb deze dieren vooral gezien in dierentuinen in Frankrijk en afgelopen zomer in het Belgische Planckendael. De bovenste twee foto’s zijn gemaakt in Zoo de Pont-Scorff en de onderste twee in Planckendael.

Wil je meer weten over de Sneeuwpanter? Check dan ook het artikel van vorig jaar over de Internationale dag van de Sneeuwpanter.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.