donderdag 12 oktober 2017

Leuke dagjes uit voor de Herfstvakantie

Het is bijna herfstvakantie! Terwijl de blaadjes aan de bomen goudgeel, oranje en rood kleuren, ga jij er zelf of met de kinderen lekker op uit om te genieten van al het moois. Vier Halloween in verschillende parken of ga op zoek naar paddenstoelen. Er is weer van alles te beleven en te zien. Ik hoop je met deze greep uit de activiteiten inspiratie te bieden voor een heerlijke herfstvakantie. Check ook altijd de website van je favoriete uitje voor speciale aanbiedingen en activiteiten.
(foto: Berry de Nijs/Writing Berries - Berg & Bosch, Apeldoorn 2015)

GIF in Naturalis, Leiden is een leuke, interactieve, educatieve tentoonstelling met levende dieren. De tentoonstelling vertelt in verschillende ruimtes over dieren en planten die giftig zijn. Je ziet er spinnen, waterdiertjes, kikkertjes, een gilamonster en nog veel meer. De tentoonstelling is geopend vanaf 14 oktober. Het is aan te raden om via de website van Naturalis tickets aan te schaffen. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries)

Star Wars Identities in Cinemec Utrecht is een mooie tentoonstelling met echte props, modellen en kostuums uit de Star Wars films. Leer meer over de totstandkoming van de karakters, maar ook over jezelf in deze interactieve tentoonstelling. Ga op bezoek bij Yoda, zeg R2-D2 gedag en blijf uit de buurt van Darth Vader. Bestel je tickets van te voren en kies je eigen tijd om naar binnen te gaan. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries)

Oktober is paddenstoelen maand. Ga daarom met IVN paddenstoelen zoeken en leer meteen over giftige en eetbare paddenstoelen. Er zijn veel leuke activiteiten door heel Nederland te doen, dus ook in de herfstvakantie. Ga bijvoorbeeld met een boswachter mee, doe een speurtocht of ontdek hoe een paddenstoel in elkaar zit. Leuk voor jong en oud – en vaak gratis. (foto: IVN)

Kom je ook lekker van de herfst genieten in Kasteelpark Born? Speciaal voor de herfstvakantie zijn er speciale activiteiten in het park. Zo kun je op woensdag 18 oktober herfstkransen komen maken. Ook mag je bonte spinnen knutselen van kastanjes en wol. Op 21 oktober organiseert het park een week eerder dan de landelijke activiteiten de Nacht van de Nacht. Kom in het donker vanaf 18.00 uur naar de sterren kijken boven de tuinen en maak een wandeling met IVN en Galileo door het donker. Check voor openingstijden en entreeprijzen de website. (foto: Kasteelpark Born)

In Museum Speelklok in Utrecht is het altijd feest. In de herfstvakantie geniet je met de kinderen van de speciale muzikale voorstelling van Belle & het Beest. Of bezoek de tentoonstelling Vieze liedjes op deftige Speelklokken. En natuurlijk ben je van harte welkom om ieder uur met de muzikale rondleiding mee te gaan in het vrolijke museum. Verbaas je over hoe mooi de oude speeldozen en –klokken klinken en maak een dansje bij de dansorgels. Voor het volledige programma en entreeprijzen kijk je op de website. (foto: Museum Speelklok)

Net als vorig jaar vier je in Dia de los Muertos, de Mexicaanse variant van Halloween, maar dan zonder het griezel aspect. Het is een dag waarop de overledenen geëerd worden. Laat je schminken als kleurrijk skelet, luister naar Mexicaanse muziek, proef Mexicaanse lekkernijen en doe mee met verschillende workshops. Voor het feest is het park op kleurrijke wijze versierd. Abonnementhouders mogen gratis naar het feest, voor entreetijden en –prijzen kijk je op de website. (foto: Burgers Zoo)

In de Orchideeënhoeve waan je je altijd een beetje in de Tropen. Speciaal voor de herfstvakantie hebben rangers Christiaan en Richard een geheel nieuwe Junglefreakshow voor de kinderen voorbereid. Op gezette tijden kunnen kinderen testen of zij het in zich hebben om een echte ranger te zijn. Natuurlijk geniet je verder in de hoeve van de bloemen, vlinders, lori’s, aapjes en de Zwevende Bloementuin. Het gehele programma vind je op de website. (foto: De Orchideeënhoeve)

Nog meer paddenstoelenpret beleven kinderen bij het Universiteitsmuseum te Utrecht. Kom dagelijks zelf paddenstoelen kweken, maak zelf een Stopmotion filmpje in de Schimmel Special of kom werken in het Microlab. Er zijn ook speciale activiteiten in de weekenden rondom paddenstoelen en schimmels en in Theater ’t Hoogt zal er een speciale filmvertoning zijn. Meer weten? Kijk dan op de website en ontdek een kant van de paddenstoel die je nog niet kende. (foto: Universiteitsmuseum)

Natuurlijk kan je weer lekker komen spelen, knutselen en griezelen tijdens de herfstvakantie in Plaswijckpark in Rotterdam. Kinderen maken hun eigen bezemsteel en laten zich schminken in het gezellig versierde park. Natuurlijk is er ook weer een avondopenstelling met verstopte griezels. Er is een avond voor de kleintjes (18 oktober) en voor grotere kinderen (20 oktober). Kijk op de website voor het volledige, gezellig griezelige programma. (foto: Plaswijckpark)

Kom griezelen bij Ecomare of dompel je onder in de spannende verhalen op en onder water in Kaap Skil. Beide uitjes kunnen met een combikaart bezocht worden deze herfstvakantie en dat betekent griezelig hoge kortingen op de entreekaartjes. Leer meer over enge dieren in de zee en op het land of luister naar de verhalen van storm op zee. (foto: Ecomare)

Kempenmuseum de Achtzaligheden heeft speciale kinderactiviteiten voor de komende herfstvakantie bedacht. Op woensdag 18 oktober is er namelijk een heuse Jagersdag voor kinderen. Ontdek wat er allemaal komt kijken bij jagen, doe mee aan de vossenjacht of blaas op een jachthoorn. Maar pas op… er loopt ook een jager rond die jouw vossenstaartje wil stelen. De rest van de vakantie zijn er speciale vossenstaartspeurtochten in het museum. Kijk voor alle activiteiten op de website. (foto: Kempenmuseum de Achtzaligheden)

Avonturenpark Hellendoorn is de komende herfstvakantie weer in bezit genomen door Opperheks Odelia en daarom heet het park nu Heksendoorn. Het hele park is in Halloweensferen versierd. Zo kom je overal pompoenen tegen en zijn de attracties net even anders aangekleed. Kom je ook spelen met het hele gezin in dit gezellige familiepark? Het feest begint overigens morgenavond al met SCREAMS, een avond griezelen op vrijdag de 13de. Kaarten zijn verkrijgbaar via de website. (foto: Avonturenpark Hellendoorn)

Hou je stevig vast en kom naar Natuurmuseum Fryslân en ontdek wat er allemaal in de natuur gebeurd als het waait. Windkracht 10 heet de doe-tentoonstelling. Kinderen gaan met hun eigen stempelkaart op zoek door het museum naar alles wat met wind, bomen en hout te maken heeft. Vooral de gevolgen van (herfst)stormen op het bos worden behandeld. Een leerzaam uitje voor het hele gezin. Voor kaarten en meer informatie kijk je natuurlijk op de website. (foto: Natuurmuseum Fryslân)

’t Veluws Zandsculpturenfestijn in Garderen is tot en met het einde van de herfstvakantie te bezichtigen. Ga mee erop uit in Nederland, doe de spelletjes quiz en geniet van Nederland bij nacht. Alle standbeelden zijn gemaakt van zand. Aan het einde van de route kun je de Nachtwacht bezichtigen in het mini Rijksmuseum. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries)

Duik onder in de wereld van de VOC in het Nationaal Archief te Den Haag bij deze intieme tentoonstelling. Ga mee op reis over de wereldzeeën, ontdek exotische dieren en specerijen, luister naar persoonlijke verhalen en bekijk de oude scheepsboeken. Als je zin hebt in een beetje geschiedenis is dit een echte aanrader. De tentoonstelling is goed te combineren met andere bezienswaardigheden in Den Haag. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.