woensdag 4 oktober 2017

Jubileumfeest Stichting OOPOEH in Café de Liefde

Het is vandaag Dierendag, de dag waarop we onze huisdieren nog eens extra verwennen met een dikke knuffel en wat lekkers. Maar het is ook de dag waarop Stichting OOPOEH haar vijfde verjaardag viert. En dat mag je niet zomaar aan je voorbij laten gaan. Dit lustrum werd vanmiddag gevierd in het Bilderdijkpark te Amsterdam. En wel bij Café de Liefde, een toepasselijke locatie want er was veel liefde in het park aanwezig vanmiddag.
(foto’s: Berry de Nijs/Writing Berries)

Opa’s & Oma’s Passen Op Een Huisdier
Stichting OOPOEH brengt actieve senioren (vanaf 55 jaar ongeveer) samen met hondenmama’s en -papa’s die een oppas zoeken voor hun trouwe viervoeter. Dit kan bijvoorbeeld voor één dag in de week zijn maar ook voor meerdere dagen of zelfs een weekend of een vakantie. Er zijn namelijk veel ouderen die best een dagje op een hond willen passen. Het geeft gezelschap voor mens en dier en dat maakt iedereen een stuk gelukkiger. Vanmiddag waren er onder meer OOPOEH’s van het eerste uur aanwezig, maar ook hondjes die momenteel op zoek zijn naar een lieve opa of oma.


Doggywalk onder leiding van Martin Gaus
Om de honden die op zoek zijn naar een opa of oma te presenteren, was er een heuse Doggywalk (in plaats van Catwalk) aangelegd: een knalroze loper langs het terras. Samen met hun baasje of vrouwtje liepen zij hierover heen. Natuurlijk niet zonder begeleidend kennismakingsverhaaltje. Dit werd door Martin Gaus op zijn eigen enthousiaste manier verzorgd. Dat was echt leuk, want zo leerden we allemaal de hondjes meteen goed kennen. Bovendien haalden hondjes en baasjes alles uit de kast, met high fives, braaf zitten en liggen en natuurlijk gewoon door lekker zichzelf te zijn, om zo in de smaak te vallen bij een potentiële opa of oma.


Kennismaken, borrelen & muziek
Nadat alle hondjes hun wandeling hadden gemaakt was het tijd voor feest. Onder het genot van een hapje en een drankje werden er al honden aan potentiële opa’s en oma’s voorgesteld. Ook konden belangstellenden zich meteen inschrijven om OOPOEH te worden bij de stichting. De winnaar van het Ouderen Songfestival Loek Halverstad zong heerlijke jazz klassiekers à la Frank Sinatra om het feestje nog meer luister bij te zetten.


Wil jij OOPOEH worden?
Vanaf vandaag lanceert OOPOEH ook een ludiek filmpje, waarin 5 bekende Nederlanders laten zien waarom een (oppas)hond zo fijn is. Het doel is om zo meer senioren te bereiken en aan gezelschap van een lieve oppashond te helpen. Misschien ken jij wel iemand die graag OOPOEH zou zijn of wil je zelf oppasopa of -oma worden, kijk dan op OOPOEH.nl en schrijf je in.Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.