maandag 9 oktober 2017

Goed Doel: Ouwehands Zoo Foundation

Midden op de Grebbenberg ligt in de provincie Utrecht het prachtige Ouwehands Dierenpark. Een prachtige dierentuin waar je geniet van bijzondere dieren. Dit jaar was het hoogtepunt voor het park natuurlijk de komst van de reuzenpanda’s. Deze komst gaat uiteraard gepaard met hulp vanuit het natuurbehoudfonds van Ouwehands Dierenpark aan de reuzenpanda’s in het wild. Maar dat is niet alles wat de Ouwehands Zoo Foundation doet voor dieren in het wild. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries – Ouwehands Dierenpark)

Bescherming van bedreigde diersoorten
Ouwehands Zoo Foundation zet zich in als dierentuin natuurbehoudfonds voor bedreigde dieren in het wild. Op de website Ouwehands.nl/natuurbescherming/ouwehands-zoo-foundation vind je alle projecten waar de dierentuin zich voor inzet. Wil jij deze dieren ook helpen? Dat kan door direct een donatie te doen via deze website. Je kan onder meer kiezen voor het steunen van de financiering van natuurbehoudprojecten voor de reuzenpanda, ijsbeer, westelijke laagland gorilla, krokodilstaarthagedis, Afrikaanse olifant, orang-oetan en nog veel meer. Op de pagina zie je ook direct waaraan je donatie besteed zal worden. Je vindt tussen de projecten ook fondsen die geworven worden voor dieren die (nog) niet in de dierentuin wonen, maar waar Ouwehand wel graag hulp aan wil bieden. Naast deze doelen steunt het Ouwehands Zoo Foundation ook de in het park aanwezige stichting Bears in Mind.

Ouwehands Dierenpark steunt ook Bears in Mind, de stichting die zorg draagt voor de beren in het Berenbos van Rhenen. Lees hier meer over in Goed Doel: Bears in Mind.

Adopteer een dier of koop een souvenir
Met je bezoek aan Ouwehands Dierenpark kun je zien wat het Ouwehands Zoo Foundation al allemaal doet in de wereld om bedreigde dieren te helpen. Door symbolisch een van de dieren in het park te adopteren steun je de familie van dit dier in het wild. Het adopteren van dieren is vooral erg leuk om te doen met de hele familie of met het bedrijf. Als cadeau voor je adoptie wordt je (bedrijfs)naam vermeld en ontvang je een aantal toegangskaarten, zodat je vaak op bezoek kan gaan bij je adoptiedier. Natuurlijk kun je in de dierentuin zelf ook een donatie doen in daarvoor aangegeven donatiebakken. En sommige souvenirs dragen ook bij aan natuurbehoud.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.