maandag 31 oktober 2022

Writing Berries Maandoverzicht Oktober 2022

HAPPY HALLOWEEN 🎃! Het is de laatste dag van oktober en dus tijd voor dit griezelige, maar o zo gezellige Keltische feest. De herfst is afgelopen maand ook echt begonnen, met heel veel mooie kleuren, regenachtige dagen en natuurlijk heerlijke warme dagen. En met de herfstvakantie erbij, viel er weer heel wat te genieten. Er waren zoveel leuke uitjes… en sommigen kun je zelfs nog ver na de herfstvakantie bezoeken. Check gewoon de inspiratie artikelen of lees alles nog eens na met een lekkere pumpkin spice latte! Het is tenslotte Halloween. (foto’s, mits anders aangegeven: Berry de Nijs/Writing Berries)

Kinderboekenweek 2022 is Gi-Ga-Groen!

Het thema van de Kinderboekenweek van dit jaar was Natuur en Dier. Maar ook klimaat, groen moet je doen en het milieu mochten in de boeken aan bod komen. Voor inspiratie lees je snel verder!

Writing Berries’ Boekenweek | Het boek waarvan je hond wil dat je het leest

Of je nu voor het eerst een hondje aan je gezin toevoegt of dit al je hele leven doet; opvoeden van een hond is iedere keer anders. De ene hond is ook de andere niet. Het ene ras wil anders behandeld worden dan het andere. Daarom wil je hond dat je dit boek leest. Het geeft namelijk heel veel handige tips en inzichten voor een heerlijke relatie met je hond.

Writing Berries’ Boekenweek | De Grote Vincent van Gogh Atlas Junioreditie

Wist je dat de kunstwerken van Vincent van Gogh veel aantrekkingskracht hebben bij kinderen? Dit boek neemt kinderen mee in de wereld van Vincent. Wie was hij, waarom schilderde hij zo en waarom sneed hij zijn oor af? De antwoorden staan allemaal in deze atlas.

Writing Berries’ Boekenweek | Over zingende muizen en piepende olifanten

Communiceren met dieren is veel makkelijker dan je wellicht zou denken. Wij mensen hoeven alleen veel beter te luisteren en te kijken naar de dieren om ons heen. Dit boek helpt je om beter te luisteren naar wat dieren te vertellen hebben.

Uitgelicht | Huis van het Boek

De afsluiter van de Writing Berries Boekenweek is voor museum Huis van het Boek. Een bijzonder museum over – hoe kan het ook anders – boeken, te vinden in Den Haag. In het museum komen verschillende aspecten van het boek naar voren. Zoals de boekdrukkunst, het schrijven met een ganzenveer en illustreren.

Dier van de Maand Vleerhond

Deze grote vleermuizensoort is ook bekend onder de naam vliegende hond. In het Engels beter bekend als Flying Fox. De naam dankt deze vleerhond aan het vosachtige koppie. Het is een bijzonder zoogdier, maar wordt wellicht door veel mensen niet geheel begrepen.

Herfstvakantie: Dino’s in de dierentuin en het museum🦕🦖

*Neuriet het Jurassic Park thema-muziekje* Dino’s en de herfstvakantie; het is een heel geslaagde en vooral goede combinatie. Geen wonder dat je de afgelopen herfstvakantie (en bij sommige uitjes nog wat langer) geniet van spannende dinosaurus avonturen.

Herfstvakantie: griezelige dagjes uit 🎃

Hou jij ook zo van Halloween? In de herfstvakantie viel er veel te beleven bij verschillende dagjes uit op het gebied van griezelen. Dit keer waren er ook meer Fright Days waarbij je kan griezelen met het hele gezin! Durf jij het aan?

Genieten van activiteiten in oktober

Wat zijn er veel dingen te doen in oktober! Dierendag, Stoptober, Halloween, Kinderboekenweek, Oktoberfest… Tijdens het schrijven van dit artikel ben ik zelfs nog vergeten De Maand van de Geschiedenis mee te nemen – want dat is ook in oktober. Wat heb jij allemaal gedaan deze oktober?

Hond Gezond Maand van de Senior

Om je hond ook op zijn oude dag zo gezond mogelijk te houden, raden dierenartsen aan om geregeld een gezondheidscheck te doen. Daarom is oktober uitgeroepen tot Maand van de Senior. En of ik nu wil of niet; mijn hondje heeft ook de seniorstatus bereikt. Tijd voor een beetje extra liefde voor onze oudere huisdieren.

Herfstvakantie: Bijzondere, magische uitjes

Beleef magische lichtshows, ontdek paddenstoelen, vier Halloween in Plopsa of geniet van Tropische sferen; kortom nog meer inspiratie voor uitjes in de herfst. Sommige zijn zelfs na de Nederlandse herfstvakantie te beleven.

Stadsbeeld De Schicht

In de volksmond wordt dit monument voor de Texelse Deltawerken de Schicht genoemd. Het heeft ook wel iets weg van een bliksemschicht. Maar dit aan de Lancasterdijk te vinden standbeeld stelt eigenlijk iets heel anders voor.

Goed Doel Stichting AAP

Al 50 jaar lang zetten de mensen van Stichting AAP zich in om dieren in nood te bevrijden en op te vangen. Dit doen ze in het opvangcentrum in Almere en in Spanje. Een prachtige stichting die heel veel goed werk verricht

Schrijfcoachtip Herfst in geuren en kleuren

O herfst wat ben je mooi met al je geuren en kleuren. Maar hoe vertaal je de herfst naar een decor of onderdeel voor een verhaal? Met deze tips kom je alvast een beetje op weg.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.