dinsdag 11 oktober 2022

Herfstvakantie: Dino’s in de dierentuin en het museum 🦕🦖

Wat is dat toch met dinosauriërs dat ze zo een aantrekkingskracht op ons hebben? De dieren zijn al eeuwen geleden uitgestorven, maar we willen nog steeds over ze leren. Dat geldt voor volwassenen en ook zeker voor kinderen. Deze herfstvakantie word je door verschillende dagjes uit getrakteerd op dino’s. Het beloofd weer interessant, educaties en vooral spannend te worden! Zin in een dino dagje uit? Lees dan snel verder en ontdek waar deze herfstvakantie de dino’s weer centraal staan. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries)

DinoAdventures in DierenPark Amersfoort

Het is inmiddels een ware voor de herfstvakantie in DierenPark Amersfoort: de DinoAdventures. Ieder jaar nemen Dinorangers je mee op een spannend, educatief avontuur door het Dinobos. Stap met de rangers in een tijdmachine en ontdek de bewoners van de verschillende dinotijdperken. En… ontsnap je op tijd weer aan een van de grootste natuurrampen ooit? Het Dinobos is speciaal verbouwd voor dit grootse avontuur voor de herfstvakantie. Survival je weg door het landschap en beleef dit avontuur met de hele familie! Boek je tickets via DierenParkAmersfoort.nl. (foto: DierenPark Amersfoort)

Dino Weken in ZooParc

ZooParc in Overloon heeft weer bezoek gekregen van brullende dinosaurussen. Ze wonen er al sinds 30 september en hebben hun verblijf geboekt tot en met 13 november. De 20 levensechte dino’s zijn afkomstig van de expo World of Dinos, de grootste dinotentoonstelling van Europa. ZooParc verwelkomt verschillende dino’s, waaronder de grootste en lenigste vleeseter van Afrika; de Spinosaurus. Tijdens een bezoek aan het park kom je de dino’s overal tegen, samen met educatieve informatieborden met allerlei mooie verhalen over deze schitterende dieren. Op ZooParc.nl vind je alle informatie over de Dino Weken in Overloon! (foto: ZooParc)

Brullende dino’s in AquaZoo

AquaZoo in Leeuwarden huisvest tijdens de Dino Weken 20 levensechte, brullende dinosaurussen in het park. Dit doen ze overigens al sinds 16 september. De dino’s staan daar tot en met 30 oktober, dan gaat ze weer terug naar World of Dino’s. De focus van AquaZoo ligt uiteraard op waterdino’s (naast indrukwekkende landdino’s natuurlijk). De Mosaurus en Plesiosaurus zijn echte waterratten. En de Baryonyx is een echte viseter, wat ook weer heel goed bij het park past. De 20 dinosaurussen vind je verspreid over het hele park, compleet met informatieborden. Daarnaast biedt de Friese dierentuin kinderfeestjes met een dinosaurusthema aan, compleet met Dino-zoektocht. Voor meer informatie, tickets en route kijk je op AquaZoo.nl. (foto: AquaZoo Leeuwarden)

T.rex in Town bij Natuurmuseum Fryslân

Een zeer bijzondere dinosaurus tentoonstelling beleef je in Natuurmuseum Fryslân deze herfstvakantie (en nog lang erna). T.rex in Town gaat over – de naam zegt het al – een T.rex. En niet zomaar eentje, een levensgroot skelet! De T.rex was een van de grootste en meest gevaarlijke dinosaurussen die er hebben geleefd. En daar valt natuurlijk heel veel over te vertellen. Tijdens het bezoek ga je zelf ontdekken wat de botten vertellen over de T.rex zelf! Paleontoloog Anne Schulp uit Sneek groef in Amerika, samen met een team van Naturalis Biodiversity Center, botten van een T. rex op. Het skelet bleek één van de meest complete ooit gevonden. Van dit skelet is een wetenschappelijk model gemaakt, dat de basis vormt voor de expositie T. rex in Town. En daarbij ga je echt zelf wat doen. Fietsen bijvoorbeeld om een woeste T.rex voor te blijven en hopen dat je geen goede snack bent voor een dino. In de herfstvakantie worden er speciale workshops gegeven en op 18 oktober kun je Anne zelf ontmoeten! T.rex in Town is te beleven vanaf 15 oktober 2022 tot en met 3 september 2023. Voor meer informatie, activiteitenkalender en tickets ga je naar NatuurmuseumFryslân.nl. (foto: Natuurmuseum Fryslân)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.