woensdag 19 oktober 2022

Herfstvakantie: Bijzondere, magische uitjes

Deze week is de herfstvakantie in volle gang voor regio Noord. Vanaf vrijdagmiddag, als de laatste bel op school heeft geklonken, dan genieten regio Midden en Zuid van een welverdiende break. Vorige week las je al over de Dinosaurus-uitjes en over de geplande Halloween-uitjes, maar er is natuurlijk nog veel meer te ontdekken. Op zoek naar nog meer inspiratie? Je hebt het hier gevonden! (foto: Berry de Nijs/Writing Berries)

Magisch avontuur: De Grote Schijn

De Grote Schijn start op 20 oktober en is tot en met 6 november te beleven in het Kralingse Bos in Rotterdam. Ga in het donker het bos in en ontdek fluisterende bomen, fascinerende lichtprojecties, bijzondere klanken en meer tijdens dit unieke, magische schouwspel. De Grote Schijn is een ware happening. De magische wandeling in het bos is twee kilometer lang en loodst je langs allerlei mysterieuze verrassingen. Laat je verwonderen door de uitgelichte natuur en meevoeren in een schitterend schouwspel van kleuren, geuren en klanken. Voor meer informatie en tickets ga je naar DeGroteSchijn.nl. (foto: De Grote Schijn)

Ga op Paddenstoelentocht

Het is herfst en dus schieten de paddenstoelen als, tja hoe kan het ook anders, paddenstoelen uit de grond. De een is nog mooier dan de ander. Wist je dat er heel veel verschillende zwammen en paddenstoelen te vinden zijn in de Nederlandse natuur? Natuurmonumenten stelde samen met haar boswachters de mooiste wandeltochten samen, waarbij je samen of alleen de mooiste zwammen kan spotten (en fotograferen). Wil je weten waar je welke paddenstoelen kan vinden? Kijk dan snel op Natuurmonumenten.nl en vraag het speciaal samengestelde routeboekje aan. (foto: Natuurmonumenten)

Caribische Week de Orchideeën Hoeve

Zin in een dagje weg vol zomerse, tropische sferen? Tot en met 30 oktober geniet je in de Orchideeën Hoeve de Caribische Week, compleet met muziek van een echte Caribische steelband. Zin in een theatermoment? Ga dan naar familieshow ‘CoCo Nuts’. En vergeet niet om even bij de flamingo’s naar het voedermoment te gaan. Deze Tropische specials gaan gepaard met kleurrijke versieringen. Natuurlijk kun je ook de rest van het junglepark ontdekken. Verwonder je over de vele bonte vlinders, ontdek de kleurrijke orchideeën en maak kennis met alle andere bewoners van het park. Bereid je bezoek voor op Orchideeenhoeve.nl. Het is noodzakelijk om je bezoek van te voren namelijk te reserveren. (foto: Orchideeën Hoeve)

Ontdek ‘Indonesisch Halloween’ bij Taman Indonesia

Deze week tot en met 23 oktober en zondag 30 oktober ontdek je de tropische sferen in dierenpark Taman Indonesia. Zo geniet je van knutseldagen, waarbij je een eigen wayangpop of ga naar een theatervoorstelling over het slimme hertje Kantjil. En op zondag 30 oktober eindigt het park met een groots Balinees danksspektakel genaamd ‘Barong en Rangda’. De koning der geesten Barong ontmoet de Balinese heks Rangda. Als dat maar goed gaat! Zondag 30 oktober is tevens de laatste dag dat je het park kan bezoeken, aangezien het park dan sluit voor de winterrust. Wil je meer weten over deze toffe activiteiten en bijzondere voorstellingen? Kijk dan snel op Taman-Indonesia.nl. (foto: Taman Indonesia)

Halloween in Plopsa-parken

Nu we het toch over Halloween hebben; zin om over de grens lekker te griezelen met het hele gezin? Ga naar een van de Plopsa-parken. Voor de kleintjes zijn er toffe shows van de Pompoenkoning en Piet Piraat, terwijl tieners lekker kunnen gillen tijdens de Scare Nights. Plopsaland De Panne heeft zich al helemaal in Halloween sfeer aangekleed; duizenden pompoenen, spinnenwebben, skeletten… je komt ze overal tegen. Vanaf 22 oktober loop je zomaar de Pompoenkoning, zwevende heksen, vogelverschrikkers en andere griezels tegen het lijf. En als je even toe bent aan een warme knuffel, dan ga je toch even langs bij Samson & Marie? Na een groots vuurwerkspektakel mogen de echte daredevils het overnemen, want dan komen tot 22.00 uur in de avond de echte engerds uit hun holen gekropen. Dat wordt gillen dus! Bij Plopsa Coo is het Dinoween tot en met 6 november en bij Plopsa Indoor Hasselt kom je van 31 oktober tot en met 4 november ook Piet Piraat ontmoeten – plus wat griezels. Overigens kun je die ook tegenkomen bij Plopsa Station Antwerp. Voor het volledige programma en wie je waar kan ontmoeten, ga je naar Plopsa.be. (foto: Plopsa)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.