woensdag 31 augustus 2022

Writing Berries Maandoverzicht Augustus 2022

Augustus was warm, maar o zo mooi. De vakanties waren in volle gang en het was volop genieten aan het water. Zo genoot ik met volle teugen in Zandvoort van Max in Car Toon en van het strand… Maar ook van La Vuelta die langs mijn huis trok. Daarnaast bracht augustus weer heel veel moois om over te schrijven. Ben je nog op zoek naar inspiratie voor een leuk uitje? Lees dan vooral verder, want de afgelopen maand staat bol van de inspiratie. (foto’s, mits anders aangegeven: Berry de Nijs/Writing Berries)

Kastelen kijken; ruime keuze vol historie

Nederland telt meer dan 550 kastelen en veel daarvan kun je ook van binnen bezichtigen. Op veel van deze plekken lijkt het alsof de tijd heeft stilgestaan, terwijl anderen het decor vormen voor fantasievolle festivals.

Museumnieuws Vier de zomer in een museum

Ben je de warmte zat? Zoek verkoeling in een museum. Er zijn heel veel toffe tentoonstellingen om te bezoeken en speciale activiteiten. Zin in een zomers museumuitje? Lees dan snel verder!

Dierentuinnieuws Geboortegolf, afscheid en meer

De afgelopen maand zijn er heel veel toffe nieuwtjes uit de dierentuinen gekomen. Vooral werden er heel veel geboortes aangekondigd en kregen de dieren lekkere ijsjes. Lees alles nog even rustig na, want er is veel te vertellen.

Uitgelicht | 70 jaar zeehondenopvang in Ecomare

De zeehondenopvang van Ecomare bestaat 70 jaar en dat mag gevierd worden. In deze Uitgelicht neem ik je mee door de geschiedenis van het opvangcentrum van de eerste opvang bij het Texels museum tot het centrum zoals het nu is.

Dier van de Maand Hanuman Langoer

Zilvergrijs en o zo majestueus om te zien: de Hanuman langoer. Deze apensoort is alleen te bewonderen in Apenheul in hun eigen doorlooptempeltje van hout. Wist je dat deze apensoort heilig is? En dat ze in het wild mineraalrijke aarde eten? Je leest het allemaal in Dier van de Maand.

Watertappunten op Google Maps

Met het warme weer doe je er goed aan om meer water te drinken. Maar ja, als je onderweg bent, heb je niet altijd kraanwater voor handen. Toch? Dopper heeft alle watertappunten in Nederland op de kaart gezet bij Google, zodat je ook kan navigeren naar het dichtstbijzijnde watertappunt.

Genieten van De Gezonde Stad

In het Centraal Museum kun je tot en met 11 september nog genieten van de tentoonstelling De Gezonde Stad. Hierin wordt 900 jaar gezondheidszorg belicht in de stad Utrecht. Aan de hand van kunstwerken, objecten en verhalen ontdek je hoe gezond het leven was vanaf de Middeleeuwen.

Nu te zien in Zandvoort: Max in Car Toon & Car Art

In aanloop naar de Dutch Grandprix aankomend weekend in Zandvoort, zijn er weer allerlei toffe evenementen om te bezoeken. Zo staan aan de boulevard kunstwerken die van alles te maken hebben met auto’s en vind je in het Zandvoorts Museum een toffe tentoonstelling over het leven van Max Verstappen, door de ogen van tekenaar Toon van Driel.

Hond Gezond Pas op voor blauwalg

De warme zomerdagen zijn heerlijk en het is nog fijner om verkoeling te zoeken aan het water. Pas wel op, want door de warmte is in veel stilstaand water blauwalg ontstaan. En blauwalg is heel schadelijk voor de gezondheid van je hond.

Stadsbeeld De Fiskersfrou

Zij hield het gezin draaiende, als manlief op zee zijn vissen binnenhaalde. Altijd in afwachting of hij wel thuis zou komen na een storm. Het was een onzeker bestaan, maar de vissersvrouw was sterk en ging door. Dit standbeeld is een ode aan de vissersvrouw en je vindt haar in Moddergat.

Opgeruimde stranden dankzij de Boskalis Beach Cleanup Tour

15 dagen lang hebben 1.567 vrijwilligers met zijn allen de gehele Noordzeekust opgeruimd. Dat leverde heel wat kilo’s afval op, wat verstopt lag in het zand. En vooral heel veel sigarettenpeuken…

Goed Doel Plastic Whale Foundation

Plastic en andere troep zijn slecht voor het milieu. Maar je komt zwerfvuil echt overal tegen. Ook in de Amsterdamse grachten. Maar… de Plastic Whale Foundation komt daar actief tegen in actie en organiseert boottochtjes waarbij je plastic opruimt. En dat plastic krijgt dan weer een tweede leven…

Schrijfcoachtip Voortbeweging beschrijven

Er zijn zoveel woorden om te beschrijven dat je van A naar B beweegt. Van schuifelen tot ijsberen, van racen tot snellen en natuurlijk van wandelen tot huppelen. Welk woord je gebruikt, geeft aan wat de gemoedstoestand of urgentie van je karakter is in een scène.

Leer meer over de Eerste Wereldoorlog met Huis Doorn

Over de Tweede Wereldoorlog leren we meer dan over de Eerste. Dat is niet zo vreemd, want tijdens de oorlog van 1914-1918 hield Nederland zich zoveel mogelijk afzijdig. Maar toch valt er nog heel veel te vertellen over die oorlog in ons land en dat doet Museum Huis Doorn. Waarom? Omdat dit het laatste woonhuis is van keizer Wilhelm II. (foto: Huis Doorn)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.