woensdag 10 augustus 2022

Watertappunten op Google Maps

Het is best dorstig weer de afgelopen maanden. Hoewel je voor de zon niet op vakantie hoeft, is het met het hitteplan wel heel belangrijk om goed te blijven drinken. Het liefst natuurlijk gewoon drinkwater, want anders zit je weer met plastic flesjes. Ter ere van World Ocean Day afgelopen juni heeft Dopper alle 1872 (!) openbare watertappunten van Nederland toegevoegd aan Google Maps. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries)

Tegen plastic soep, voor schoon drinkwater

Dopper zet zich in voor schoon drinkwater in de hele wereld en natuurlijk voor schone wateren zonder plastic. Door een Dopper fles te kopen (en er is echt een fles voor iedereen te vinden), draag jij een steentje bij aan een schonere planeet. Maar ja, dan wil je die fles ook wel overal kunnen vullen. Door de openbare watertappunten van Nederland op Google Maps te zetten, vind je zo een tappunt met gemak bij jou in de buurt.

Zoek ‘Water tap’

Het werkt heel simpel: open Google Maps en typ bij zoeken ‘Water tap’. Er verschijnt dan een lijstje met de woorden Water tap, gevolgd door een druppel en een gemeente. Zo kun je heel snel de punten vinden. Je kan met behulp van foto’s zien hoe de tap eruit ziet (ze kunnen qua uiterlijk nog wel eens verschillen namelijk) en natuurlijk waar ze staan. Je kan zelfs een route (wandelen, fietsen, auto) instellen om de tap te vinden! Fles eronder en vullen maar. Zo vind je op warme (maar ook op alle andere) dagen altijd fris drinkwater bij je in de buurt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.