maandag 21 maart 2022

Hond Gezond Genieten van de Keukenhof

Hoera! De Keukenhof gaat weer open deze week. Dan is voor mij de lente (inclusief hooikoorts niesbuien) echt begonnen! Wist je trouwens dat je hond ook van harte welkom is in het lentepark? Er zijn wel een aantal huisregels waar je je samen aan dient te houden, maar dat maakt het genieten van het park er niet minder op. Bovendien kun je met je hond zulke leuke foto’s maken tussen de tulpen.
(foto’s: Berry de Nijs/Writing Berries)

Huisregels

Je hond is van harte welkom om Keukenhof te bezoeken. Om het in goede banen te kunnen leiden, heeft het park een aantal huisregels opgesteld om je aan te houden met je hond. Ten eerste mag je per persoon één hond meenemen. Dit om grote uitlaatservices te voorkomen. Daarnaast moet je hond altijd aangelijnd zijn in het park. In de overdekte paviljoens mag je hond niet met je mee, dat zij dus onder meer het Beatrix, Oranje-Nassau en Willem-Alexander paviljoen. Ook in de restaurants blijft je hond buiten, maar hij mag wel lekker met je op het terras zitten. Deze restricties gelden overigens niet voor hulphonden. Zorg er ook voor dat de honden niet teveel tegen de bloemen plassen en je ruimt uiteraard zijn of haar poepje op. Wist je dat de toegangscontroleurs gratis hondenpoepzakjes voor je hebben?

Fotograferen tussen de tulpen

Mijn hondje is soms heel nieuwsgierig naar nieuwe geurtjes. Nu geven tulpen iets minder geur af, maar interessant vind hij ze wel. Als je hond goed luistert, kun je echt de leukste foto’s maken. Let hierbij wel op dat jij en je hond niet in het bloemenperk gaan zitten. Er zijn genoeg plekken achter, naast en voor de bloemen om te poseren. Als je met zijn tweeën bent, dan is het nog eenvoudiger, omdat je hond dan gewoon rustig op zijn plekje kan blijven zitten, liggen of staan.


Overigens is het ook heel leuk om dan meteen van de gelegenheid gebruik te maken om samen op de foto te gaan.


Hond & Hooikoorts

Als je hond niesend en proestend met je door Keukenhof wandelt, dan kan het zomaar zijn dat hij last heeft van hooikoorts. Hooikoorts komt ook voor onder dieren en roept dezelfde allergische reacties op als bij mensen. Zo kunnen honden ook jeuk hebben zonder aanwijsbare reden, niesen en last hebben van tranende oogjes. Een dagje Keukenhof is dan niet zo een goed idee. Ga dan lekker zelf naar het bloemenpark en zoek een leuke oppas voor je hond. En dan ga je met je hond lekker wat anders doen. Naar het strand bijvoorbeeld.

Keukenhof, open vanaf 24 maart

Ga je binnenkort naar Keukenhof met de hond? Weet dan dat je hond niet hoeft te betalen voor zijn entree. Voor tickets, een tijdslot (voor bezoekersspreiding) en meer informatie ga je naar Keukenhof.nl.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.