maandag 28 maart 2022

EAZA zet zich in voor dierenparken in Oekraïne

De oorlog in de Oekraïne heeft ook zijn weerslag op de dierenparken daar. In Kyviv Zoo, Kharkiv Zoo en Nikolaev Zoo werken dierverzorgers keihard om voor de dieren te blijven zorgen. EAZA (de Europese Vereniging van Dierenparken en Aquaria) zet zich in voor deze dieren, dierenparken en dierverzorgers. De NVD (Nederlandse Vereniging van Dierentuinen) zet zich ook in voor de parken. Samen vragen samen de aandacht voor deze parken. En wellicht wil je ook een handje helpen. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries)

NVD & EAZA

EAZA en de NVD werken nauw samen voor het welzijn van dieren die in de dierenparken wonen. Zo werken ze onder meer samen in verband met managementprogramma’s en internationale transporten. Bij de EAZA zijn veel dierenparken in Europa aangesloten. Onder de NVD parken bevinden zich DierenPark Amersfoort, Ouwehands Dierenpark, WILDLANDS, ARTIS, Diergaarde Blijdorp, Beekse Bergen, AquaZoo Leeuwarden, ZooParc Overloon, Dierenrijk, Avifauna en Apenheul. Samen staan zij allemaal klaar om hulp te bieden aan de parken in de Oekraïne, bijvoorbeeld met noodsteun en het opvangen van dieren.

Actie EAZA voor Oekraïne

Om de drie Oekraïense parken te kunnen helpen, heeft de EAZA een donatie actie opgezet. 100 % van het opgehaalde bedrag is bestemd voor de drie parken aldaar. Om zo de dieren de beste zorg te kunnen bieden, terwijl de oorlog voortraast. Wil je ook helpen? Via bit.ly/eaza-steun-oekraine kun je een donatie doen. Je kan in de omschrijving ‘Ukraine – je naam’ noteren. Namens de EAZA, NVD en de Oekraïense dierenparken; hartelijk dank!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.