donderdag 24 maart 2022

Fleurig voorjaar: Keukenhof is weer open

De komende acht weken is het weer volop genieten geblazen in de etalage van de Bollenstreek: Keukenhof. Om 8 uur vanmorgen openden de poorten voor de eerste maal dit seizoen voor bezoeker uit binnen- én buitenland. In de heerlijke lenteseizoen werden de bloemen, bloesembomen en tentoonstellingen bewonderd. Als tulpenfan ging ik vandaag ook op pad om de bloemenpracht van Keukenhof te ontdekken. (foto’s, mits anders aangegeven: Berry de Nijs/Writing Berries)



Flower Classics

Aan iedereen in Keukenhof kon je vandaag zien dat het zo fijn is om weer open te kunnen voor een groot publiek. Op het Testen voor Toegang na, is het park twee jaar dicht geweest. ‘We zijn zo blij dat er weer bezoekers naar Keukenhof komen,’ aldus directeur Bart Siemerink. ‘Afgelopen jaar hebben miljoenen mensen genoten van video’s van ons bloeiende park. Maar de bloemen live bewonderen, daar kan geen video tegenop. Je mist de geuren en de sfeer in het park. De eerste hyacinten en tulpen staan al in bloei dus bezoekers kunnen vanaf de eerste dag genieten van een kleurrijk park.’ Het thema van 2022 voor het park is Flower Classics. Bloemen zijn belangrijk voor mensen, het zijn klassieke symbolen in de kunst, architectuur en design. De tulp vormt het stralend middelpunt van de klassiekers die samenkomen in Keukenhof. Een van de uitingen van het thema is de samenwerking met het Mauritshuis vanwege hun 200-jarig bestaan. Daarom was er eerder deze week een bloemrijke ontmoeting tussen Jacoba van Beieren, al jarenlang de gastvrouw van bloemententoonstelling Keukenhof, en het meisje met de parel, een van de meesterwerken van Vermeer uit het Mauritshuis. En die foto is gemaakt door Keukenhof.


Inspiratietuin Mauritshuis

De samenwerking tussen Mauritshuis en Keukenhof zie je ook terug in een prachtige inspiratietuin waar zes kunstwerken van het Mauritshuis op groot formaat te bewonderen zijn, waaronder twee bloemstillevens van de tentoonstelling In Volle Bloei. Uiteraard ontbreekt het portret van Het Meisje met de Parel niet in deze prachtige, kunstrijke tuin. De Mauritshuistuin is overigens een van de inspiratietuinen. Bezoek onder meer de Tropische tuin en de gezellige Cottage tuin.


Bloemenpracht in de paviljoens

Binnen in de paviljoens kun je de meest mooie bloemen bewonderen. Het Willem-Alexander Paviljoen staat garant voor meters aan tulpen in allerlei soorten, maten, kleuren en kleurcombinaties. Het Beatrix paviljoen huisvest de orchideeëntentoonstelling, aangevuld met diverse andere bloemen. En in het Oranje Nassau paviljoen vindt telkens een andere bloemententoonstelling plaats. Het is ingericht als een reis om de wereld en op dit moment kun je er schitterende, bijzondere tulpen ontdekken. Zelfs Frida Kahlo kom je in dit paviljoen tegen. De paviljoens bieden, net als de diverse inspiratietuinen, heel veel fotomomentjes om samen of alleen te genieten van een vrolijke foto.


Puur genieten

Je kan weer zien dat Keukenhof hard gewerkt heeft om de bloemen in de spotlight te zetten. Alle perken liggen er schitterend bij. Binnen bewonder je de meeste tulpen, buiten steken sommige voorzichtig hun bloemenkopjes boven de grond uit. In het wandelpark kom je vooral krokussen, hyacinten en narcissen tegen. En de bloesembomen staan in bloei… Kortom het is weer op en top genieten van een prachtig park vol voorjaarskleuren. Wil je meer weten over openingstijden, tickets, tijdsloten en meer? Kijk dan op Keukenhof.nl en plan een bezoek. Je kan tot en met 15 mei de bloemenpracht bewonderen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.