maandag 7 maart 2022

De natuur roept! Wandelen in de lente

Het is lente! En hoewel het best nog koud is ’s nachts met een beetje vorst aan de grond (maart roert zijn staart…), genieten we overdag al van een heerlijk voorjaarszonnetje met strakke blauwe luchten. Mijn hooikoorts is in volle gang, maar dat houdt mij niet tegen om lekker naar buiten te gaan. Op zoek naar krokussen, hyacinten en narcissen! De natuur roept. Trek je wandelschoenen aan en geniet. Bijvoorbeeld van deze wandelroutes door de vrije natuur. (foto’s: Berry de Nijs/Writing Berries)

Zoek de voorjaarsbloemen

Op de website van Natuurmonumenten staan altijd de mooiste wandelroutes vermeld. Wacht dacht je bijvoorbeeld van een wandelroute over Landgoed Oldenaller in Putten? In het vroege voorjaar staan hier de krokusjes en sneeuwklokjes al op je te wachten. Later kleurt de omgeving geel en paars van de narcissen en hyacinten. Zo bijzonder. Landgoed De Slotplaats in Friesland is perfect voor een voorjaarsboswandeling. Laat je muziek thuis, want er wonen bonte spechten die het ritme voor je wandeling aangeven. Of trek je laarzen aan en bewandel het Laarzenpad Naardermeer in Noord-Holland om de dotterbloemen langs de waterkant te bewonderen. Er is in Nederland echt veel te zien. Ga je in de vroege ochtend of aan het eind van de middag dan heb je tevens de grootste kans om bos- en weidebewoners te spotten, zoals uilen, herten, zwanen, konijntjes en nog veel meer!

Fietstochten

Liever fietsen dan wandelen? Dat kan natuurlijk ook. Voor sommige mooie tochten moet je wel eerst even een eindje reizen. Laad dus de fietsen achterop de auto of stap in de trein en huur een fiets op bestemming en geniet van al het moois dat Nederland te bieden heeft. Check hiervoor ook eens de website van Natuurmonumenten en natuurlijk de ANWB. En vergeet je fotocamera niet! Want de lente is bij uitstek een kleurrijk seizoen om mooie foto’s van bloemen te maken!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.