maandag 28 februari 2022

Writing Berries Maandoverzicht Februari 2022

Februari. Het is al een kortere maand en hij is voorbij gevlogen! Wat een maand was het. Met al die heftige februaristormen. Eindelijk kon ik weer eens in levende lijve schilderijen kijken tijdens een perspreview. En ik heb al twee keer Light Nights Magic Forest in Ouwehand bezocht (daarover volgende maand meer). Dit kon allemaal doordat de coronamaatregelen in rap tempo zijn versoepeld. Binnen een paar weken gingen de uitjes van open met maatregelen (QR code scannen aan de deur, mondkapjes op) naar open zonder maatregelen (al luidt het advies van 1,5 meter afstand houden nog wel). Wat een heerlijkheid! De komende maand staat er alweer van alles op de planning (tussen het schrijven door), maar eerst blik ik nog even terug op alle leuke artikelen van afgelopen maand. (foto’s, mits anders aangegeven: Berry de Nijs/Writing Berries)

2022 Jaar van de Eikelmuis

Het is geen muis en hij eet geen eikeltjes. Dat is het eerste wat ik geleerd heb in het jaar van de Eikelmuis. Het is wel een bijzonder diertje dat gewoon in Nederland woont (vooral in Limburg). Helaas wordt de soort met uitsterven bedreigd. Om dit te voorkomen slaan de Zoogdiervereniging, DierenPark Amersfoort en GaiaZOO de handen ineen.

Dierentuinnieuws geboortes & opvangdieren

In de Dierentuinnieuws van februari staan vooral geboortes en opvangdieren centraal. Zo zijn er bijzondere dieren geboren en hadden de zeehondenopvangcentra nog nieuws om te delen. Extra leuk nu de dierentuinen weer geopend zijn!

Uitgelicht | Noorder Dierenpark Emmen

Nu is het een prachtig stadspark in ontwikkeling in het hart van Emmen, maar tot een aantal jaar geleden was het nog dé dierentuin van Emmen. Een stukje geschiedenis van de stad dus. Deze geschiedenis is – als je het oude dierenpark nog kent – zeer zeker te voelen en te zien als je een wandeling maakt door het park. En dat maakt het eigenlijk extra bijzonder.

Dier van de Maand Luiaard

Een van de meest leuke en mooie dieren om te zien, is de luiaard. Dit dier doet werkelijk alles ondersteboven. Zelfs eten. Luiaards doen verder lekker alles in hun eigen tempo. Hoe fijn is dat. Laten we daar eens een voorbeeld aan nemen en lees lekker op je eigen tempo van alles over de luiaard.

Mauritshuis feestelijk In Volle Bloei

Als je net als ik gek bent op bloemen en bloemstillevens dan is dit de tentoonstelling voor jou. In Volle Bloei gaat over de bloemschilderkunst, over botanische tekeningen en over onmogelijke boeketten die toch vereeuwigd zijn in menig schilderij. Je kan de bloemen op het doek bijna ruiken…

Genieten van de aanstaande lente

Mijn hooikoorts viert hoogtij dankzij de zachtheid van januari, maar dat neemt niet weg dat ik heerlijk aan het genieten ben van de natuur. De lente komt er aan, de narcissen steken al boven de grond, de krokussen staan in bloei, de sneeuwklokjes zijn er… Er is zoveel te zien! Dat is echt genieten.

Hond Gezond Maand van de Gebitsverzorging

Februari is de maand waarin dierenartsen (en diervoedingsproducenten) extra aandacht vragen voor het gebit van hond, kat en ander huisdier. Het gebit is voor dieren extra belangrijk, dus wil je het voor je vriendje goed verzorgen. Met deze tips lukt dat zeker.

Stadsbeeld Gerry de Kraai

Hij vliegt daar alweer een tijdje door het park in Den Haag. Het is een opvallende, doch soms onopvallende verschijning; Gerry de Kraai. Hij is daar als standbeeld met een goede reden neergezet en hij staat er nog steeds. In deze Stadsbeeld lees je meer over dit imposante beeld.

Winnaars Leukste Uitje van Nederland 2022 bekend

Het is een van mijn favoriete verkiezingen in Nederland, omdat alle, maar dan ook ALLE uitjes van Nederland er aan mee kunnen doen. Het is altijd spannend wie in de finale de top 3 behaald per provincie én landelijk. De winnaars vond ik terecht én verrassend tegelijk. En de winnaars zijn…

Goed Doel Zoogdiervereniging

In Nederland zet de Zoogdiervereniging zich in voor het behoud van de zoogdieren in de Nederlandse natuur. Onder meer door middel van educatie en gerichte projecten. Tijd om deze organisatie in de spotlight te zetten in Goed Doel.

Schrijfcoachtips voor tekstschrijvers

De meeste tips die ik geef in deze rubriek zijn voor schrijvers van verhalen. Maar als tekstschrijver vind ik het net zo leuk om andere tekstschrijvers en bloggers op weg te helpen. Om die reden wissel ik dit jaar tips voor verhalen en artikelen met elkaar af. Met deze maand dus tips voor tekstschrijvers.

Leukste Uitjes van Groningen & Friesland

De eerste twee provincies staan vandaag in de spotlight. Welke uitjes vinden de leden van de ANWB het allerleukste in Groningen en in Friesland? Zitten er dierentuinen bij? Een wellnesscentrum? Je ontdekt het door op de kop van dit tekstblokje te klikken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.