maandag 17 september 2018

Goed Doel: Gorilla Stichting Nederland

Gorilla’s zijn fantastische mensapen. Met hun doordringende, zachtaardige ogen kijken ze je strak aan en houden de omgeving sterk in de gaten. Ik vind gorilla’s prachtig. De mimiek, de familiebanden, de sereniteit… In Apenheul, Burgers’ Zoo, GaiaZOO, Safaripark Beekse Bergen, Artis, Ouwehands Dierenpark en Diergaarde Blijdorp mag ik graag naar ze kijken. In de Nederlandse dierentuinen (en in de meeste dierentuinen overigens) wonen vooral Westelijke Laagland Gorilla’s. Deze soort is herkenbaar aan korter haar en een bruinige kruin. Van alle gorillasoorten in het wild zijn er waarschijnlijk van deze nog de meeste over… maar het gaat helaas hard bergafwaarts met alle gorilla’s. En daar wil de Gorilla Stichting Nederland iets aan veranderen. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries – Safaripark Beekse Bergen, 2016)

Bedreigde diersoort

Boskap en stroperij: de gorilla is er helaas het slachtoffer van. De Gorilla Stichting Nederland wil dit omkeren door middel van actieve bescherming en educatie van onder meer de lokale bevolking. De stichting is vooral actief in Centraal Afrika. Ze steunen kleine projecten. Hiermee brengen ze mens en dier dichter bij elkaar en kunnen zij actief werken aan bescherming.

Educatie & samenwerking

Naast actieve bescherming in Centraal Afrika zelf, is Gorilla Stichting Nederland ook actief in Nederland. Zo verspreiden zij bijvoorbeeld meer kennis over de gorilla en hoe wij ze beter moeten beschermen. Dat kan op scholen, maar ook in dierentuinen waar gorilla’s wonen. Om de gorilla zo goed mogelijk te beschermen, werken ze samen met andere organisaties wereldwijd. Want samen kunnen we deze dieren het beste beschermen.

Help mee

Door donateur te worden of vrijwilliger van Gorilla Stichting Nederland help je direct mee om gorilla populaties te laten groeien en te beschermen. Wil je meer weten over hoe je deze prachtige mensapen helpt? Kijk dan op GorillaStichting.nl. In verschillende dierentuinen, waaronder Safaripark Beekse Bergen met Stichting Wildlife, wordt er ook geld ingezameld voor Gorilla Stichting Nederland met behulp van speciale merchandise. Bezoek daarom altijd de winkeltjes en in Beekse Bergen de Vriendenkraal en doneer door een souvenir te kopen.

Wereld Gorilla Dag

Volgende week maandag is het de Dag van de Gorilla. Dan lees je meer over de verschillende soorten gorilla’s, waar ze wonen en leuke interessante weetjes over deze prachtige dieren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.