dinsdag 4 september 2018

Bijzondere robots van Chriet Titulaer in Museum Speelklok

Er staat iets heel bijzonders te gebeuren in het Utrechtse Museum Speelklok. Vanaf 21 september zullen hier namelijk robots te zien zijn uit de persoonlijke collectie van Chriet Titulaer. De familie van de in 2017 overleden sterrenkundige en tv-presentator geeft 250 robots in bruikleen aan het museum voor de bijzondere tentoonstelling Robots love Music.
(foto: Museum Speelklok)

Wondere Wereld

Wie kent het tv-programma Wondere Wereld van Chriet Titulaer nog? In dit programma uit de jaren 80 van de vorige eeuw nam Chriet ons mee naar de wondere wereld van de wetenschap. Techniek en vooruitgang stonden hier zeker bij centraal. Hij verzamelde in zijn leven allerlei gekke, vrolijke, mooie en vooral kleurrijke robots en dat leverde een collectie van meer dan 250 exemplaren op. In zijn programma kon je een aantal van deze robots ook muziek horen maken. Geen wonder dat een tentoonstelling met deze bijzondere robots in Museum Speelklok niet uit kan blijven.

Robots love Music

De samenwerking tussen de familie Titulaer en het museum is eigenlijk niet zo vreemd. Chriet wist als geen ander hoe hij wetenschap en techniek aan het grotere publiek moest presenteren. Hij maakte het toegankelijk voor iedereen. Op die manier vormt hij een grote inspiratie voor Museum Speelklok in Utrecht. In de tentoonstelling Robots love Music komen de robots van Chriet Titulaer samen met oude en moderne muziekrobots. Zij laten zien dat robots naast hersens ook een hart hebben. Tijdens de tentoonstelling worden er ook fragmenten van het programma Wondere Wereld vertoont.

Komt dat zien, beleven en horen

De tentoonstelling Robots love Music is te zien vanaf 21 september 2018 tot en met 3 maart 2019 in Museum Speelklok.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef op reacties worden anonieme reacties op artikelen niet geplaatst.