zaterdag 29 september 2018

Naar de sauna in Leidsche Rijn

Als het jongste deel van Utrecht, heeft Leidsche Rijn steeds meer te bieden. Onlangs is er een megawinkelcentrum geopend waar je lekker winkelt. En je bent natuurlijk van harte welkom bij The Wall en Cinemec Utrecht. Aan al die leuke uitjes heeft Leidsche Rijn vorige week iets nieuws toegevoegd: een plek voor ontmoeting, rust en welzijn. En wel een heerlijk buitenbadhuis genaamd Thermae. (foto: de Wolven)

Nieuw design op historische plek

Het nieuwe publieke badhuis in Leidsche Rijn is wellicht niet heel erg nieuw. Althans het moderne, maar toegankelijke ontwerp van ontwerpbureau Overtreders W is wel heel nieuw. De plek die is uitgezocht niet. Hier heeft vroeger, zo blijkt uit archeologische opgravingen, ook al een openbaar Romeins badhuis gelegen. Een heel nieuw concept op een historische plek dus.

Botanische sauna’s

Thermae bestaat uit verschillende elementen die in elke badcultuur voorkomen. Zo is er een botanische plantensauna, waarbij je al liggend op een matras geniet van de planten om je heen en de zon die de eivormige sauna verwarmt. Er is een voetenbad met een spiegelende binnenkant die het water opwarmt. De hoofdsauna heeft een stoomfunctie. Ga in het diamantvormige object zitten en druk op de knop en geniet van de geurende stoom. Tot slot is er nog een droge sauna, waarbij tussen de glazen wand en restaurant Venster in een trombéwand is gemaakt. Door een speciale luchttoevoer wordt deze ruimte verwarmd en geniet je van een droge sauna. Overigens wordt ook het horecapaviljoen ermee verwarmd.

Voor spontane ontmoetingen

De stadssauna ligt bij het horecapaviljoen Venster. Beide is een initiatief van Cultureel stadslab RAUM. Het stadslab wil graag dat Leidsche Rijn meer is dan een plek om te wonen. Het moet ook een plek zijn waar mensen samenleven en elkaar spontaan ontmoeten. Bij het horecapaviljoen gebeurd dit al regelmatig, maar de stadssauna zal dit zeker gaan bevorderen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.