dinsdag 11 september 2018

Bijzonder: Algazelle geboren in DierenPark Amersfoort

Het zijn schitterende antilopen: de algazellen. In DierenPark Amersfoort zijn het de buren van de prairiehondjes, vlakbij de ingang. De dieren zijn sierlijk wit en hebben lange, naar achter gebogen hoorns (ook de vrouwtjes). Vorige week is er dan eindelijk een kleintje geboren in de Amersfoortse dierentuin. En dat is heel bijzonder. Vooral als je weet dat deze dieren in het wild zijn uitgestorven. (foto: DierenPark Amersfoort)

Eerste stapjes

De dracht van een Algazelle bedraagt zeven en een halve maand. De groep van twee mannetjes en twee vrouwtjes is nu dus eindelijk uitgebreid met een kleintje. De kleine dame is begin september geboren. Ze drinkt goed en heeft zelfs al haar eerste stapjes gezet. Hoewel ze al loopt, zal ze de eerste weken nog niet veel te zien zijn. Algazellen zijn afleggers. Dat betekent de moeder de kleine ergens verstopt, waar het moet blijven liggen totdat het etenstijd is. Dan gaat de moeder naar haar jong toe om het te voeden. Zodra ze sterk genoeg is, zal ze vanzelf met de groep meelopen.

Meer weten over de Algazelle? Bezoek dan DierenParkAmersfoort.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef op reacties worden anonieme reacties op artikelen niet geplaatst.