donderdag 6 september 2018

To Infinity and Beyond! Het BredaPhoto Festival 2018 is geopend

Gisteren werd met een groot feest de achtste jaargang van het BredaPhoto Festival geopend in het Chassé Theater. Het festivalthema To Infinity and Beyond kwam helemaal tot uiting dankzij verschillende optredens en kunstzinnige uitingen. Maar… men kwam natuurlijk voor de foto’s. De komende 7 weken is het werk van 58 fotografen te zien in Breda. Levensgroot werk, kleine intieme plaatjes, gekke foto’s… je kan eigenlijk alles verwachten dat hoort bij dit intrigerende thema. (foto: BredaPhoto Festival)

Kunst in de stad

Het BredaPhoto Festival wordt iedere twee jaar gehouden. En iedere keer weer is het festival hét toneel voor de internationale en hedendaagse fotografiekunst. Gerenommeerde kunstenaars exposeren zij aan zij met een nieuwe generatie die eigenlijk net komt kijken. En dat maakt het juist zo bijzonder. Het thema van de achtste editie is To Infinity and Beyond. Het heeft te maken met de invloed van de almaar voortrazende wetenschap in onze maatschappij. Is het vooruitgang? Of is het een doos van Pandora? Overal in Breda zijn werken te vinden die een eigen invulling geven aan dit thema.

Openluchtmuseum

Speciaal voor dit festival is er een 500 meter lang pad aangelegd, genaamd The Infinity Path, welke is ontworpen door architectenbureau MVRDV. In dit gratis te bezoeken openluchtmuseum op de Chassé Promenade zijn de foto’s te zien van 7 gerenommeerde fotografen en opkomende talenten. Daarnaast zijn er nog 15 festivallocaties in de stad waar je prachtige kunstwerken bewondert. Laat je ook verrassen met buitenexposities en tentoonstellingen in bijzondere gebouwen in het historische hart van Breda en het huppe Belcrum.

Informatie

Het BredaPhoto Festival is te bezoeken van 5 september tot en met 21 oktober 2018. Rondom de exposities worden ook verschillende workshops, lezingen en rondleidingen gegeven. Plan je bezoek daarom via de website www.bredaphoto.nl. Hier vind je overigens nog meer informatie over het festival, de fotografen en de kunstwerken die er te bewonderen zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef op reacties worden anonieme reacties op artikelen niet geplaatst.