donderdag 20 september 2018

Conclusie pilot met dinomaskers: “We gaan dit niet doorvoeren”

Vorige week woensdag 12 september schreef ik het artikel Anoniem op de foto in DierenPark Amersfoort en dat liet zo links en rechts de gemoederen niet met rust. Voor wie het gemist heeft: DierenPark Amersfoort heeft een proef gedaan met dinomaskers die de bezoekers konden opzetten om onherkenbaar op foto’s van andere bezoekers te komen. Dit in het kader van: we denken mee over de privacy van onze bezoekers. DierenPark Amersfoort werd ook overweldigd met reacties. De dinomaskers sloegen overigens in het park zeer aan. (foto: DierenPark Amersfoort)

Niet vanwege de privacy

Sterker nog: door alle reacties heeft het dierenpark de proef met de dinomaskers vroegtijdig gestaakt. Toch kon de Amersfoortse tuin wel wat met al die reacties. De dinomaskers waren een doorslaand succes. Vooral bij de kinderen die het erg leuk vonden om als gemaskerde dino het park onveilig te maken.

Toch maar geen maskers uitdelen

Woordvoerder van DierenPark Amersfoort Marije Allemekinders zegt hierover: ‘Privacy is natuurlijk een veelbesproken onderwerp, maar dat onze dinomaskers zoveel losmaakten, daar stonden wij van te kijken. Het overgrote deel van Nederland kwam net als wij tot de conclusie dat dinomaskers niet dé oplossing zijn om de privacy te beschermen.’ Aan de andere kant is het park blij dat de dino’s zo populair zijn. Dat beloofd alvast wat voor de herfstvakantie wanneer de DinoAdventures weer van start gaat.

Op avontuur in het DinoPark

DierenPark Amersfoort bezit een groot, spannend park vol dinosauriërs: DinoPark Amersfoort. Het park bevat zo’n 70 levensgrote dino’s die brullen (en zelfs bewegen). Tijdens de DinoAdventures mogen kinderen (en papa’s en mama’s en zo) ervaren hoe het is om een echte dinobeveiliger te zijn. Want dat is nog niet zo gemakkelijk. Voor je het weet breken ze uit… Tijdens dit spannende evenement kun je veel stoere foto’s maken. Wil je dan onherkenbaar en toch stoer op de foto… zet dan gewoon weer je dinomasker op. Tijdens deze spannende weken van 13 tot en met 28 oktober mag het allemaal.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.