woensdag 5 september 2018

8 en 9 september Open Monumentendagen in Nederland

Heb je altijd al meer willen weten over de monumenten in Blijdorp? Ben je nieuwsgierig naar wat er achter de gevel van dat monumentale huis schuilgaat bij je in de binnenstad? Of wil je toch de Traanroeier van Museum Kaap Skil op Texel bezichtigen? Het kan allemaal tijdens de Open Monumentendagen aankomend weekend. Door heel Nederland zijn er unieke plekken te bezoeken en je kan overal meedoen aan bijzondere fiets- en wandeltochten – soms zelfs met gids – om zo meer te weten te komen over bunkers, huizen, molens en andere monumenten. (foto: Open Monumentendag)

Nederland monumentenland

Nederland kent heel veel verschillende soorten rijksmonumenten. Kerken bijvoorbeeld, maar ook een oud ziekenhuis, een bijzonder woonhuis, een bunker in een weiland en dierenparken kunnen zomaar een rijksmonument zijn. Veel rijksmonumenten mag je niet zomaar bezoeken. Dat komt omdat het monumentale pand bijvoorbeeld nog bewoond wordt of is ingericht als niet-openbaar kantoor. Ook zijn sommige monumenten te fragiel om zomaar zonder gids te bezoeken. Maar op Open Monumentendag kan je door heel Nederland terecht bij al deze monumenten. Zo leer je op een unieke manier nog meer over je eigen stad, je favoriete dierentuin of de plek waar je graag op vakantie gaat.

Alles bij elkaar

Wil je weten wat er bij jou in de buurt te doen en te zien is? Kijk dan snel op de websites van je favoriete uitjes of gemeente. Nog makkelijker is het om de website van de Open Monumentendagen te bezoeken: Openmonumentendag.nl. Zoek op plaats of je favoriete type monument en je vind meteen wat er te doen is bij je in de buurt. Of download de handige app. Zo wordt Open Monumentendag nog leuker.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef op reacties worden anonieme reacties op artikelen niet geplaatst.