maandag 22 mei 2017

Goed Doel: Stichting Wildlife

Veel dierentuinen hebben een eigen wildlife stichting waarbij ze dieren in nood helpen. Door speciale projecten op het park en rondom de verblijven van de desbetreffende dieren, maken deze stichtingen zich vaak kenbaar. Wist je dat Libéma ook zo een stichting heeft? In maar liefst vier parken (Safaripark Beekse Bergen, Dierenrijk, AquaZoo Friesland en ZooParc Overloon) kun je Stichting Wildlife tegenkomen. Deze stichting doneert jaarlijks aan goede doel die zich inzetten voor natuurbehoud. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries – Safaripark Beekse Bergen)

Voorheen Vrienden van…
Voor 1 januari 2016 kende je Stichting Wildlife onder de naar Vrienden van Safaripark Beekse Bergen en Dierenrijk. Maar na de aankoop van de Overloonse en Friese dierenparken dekte deze naam de lading niet meer. En ‘Vrienden van Safaripark Beekse Bergen, Dierenrijk, ZooParc Overloon en AquaZoo Friesland’ is ook weer zo een mond vol. Daarom werd het omgedoopt tot Stichting Wildlife.

Vrijwilligers aan de slag
In de vier parken (althans, binnenkort in AquaZoo Friesland) vind je vrijwilligers van de stichting die met liefde meer vertellen over de dieren en de projecten waar zij geld aan geven. In Safaripark Beekse Bergen staat bijvoorbeeld de Vriendenkraal (door de hoofdingang links aanhouden, dan kom je het vanzelf tegen) waar je meer kunt leren over de verschillende projecten. Er zijn opgezette dieren, dieren op sterk water en zeldzame voorwerpen. Bij de Kraal kunnen kinderen tegen een kleine vergoeding spelletjes doen, maar je kan er ook olifanten- en neushoornpoep kopen voor de tuin. In alle parken zijn verschillende educatieve en informatieve punten ingericht, waar je meer over de stichting en de dierenwereld te weten komt.

Geld inzamelen
Om de goede doelen te kunnen ondersteunen, zamelen de vrijwilligers geld in. Jij kan hieraan meehelpen. Bijvoorbeeld door donateur te worden van Stichting Wildlife of door adoptieouder te worden van een dier. Dit kun je ook met je bedrijf doen, met de afdeling of met je familie. Wanneer je een dier hebt geadopteerd wordt je naam vermeld in het park en je krijgt officiële adoptiepapieren met een prachtige foto van je adoptiekindje.

Steun van Stichting Wildlife
Stichting Wildlife steunt diverse doelen met het ingezamelde geld. De Jane Goodall Instituut Nederland bijvoorbeeld of Save the Rhino International. Maar ook de Red Panda Trust, Okapi Conservation Project en het vale gier project van Green Balkans mochten in 2016 op de steun van de stichting rekenen.

Wil je meer weten over de activiteiten van Stichting Wildlife, donateur of adoptieouder worden? Kijk dan op StichtingWildlife.nl. Hier vind je ook links naar de websites van de verschillende dierenparken, zodat je de diverse activiteiten per park kunt bekijken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.