vrijdag 19 mei 2017

20 & 21 mei: het wonder van lelies, veren & bijen

Ben je nog op zoek naar een leuk uitje voor het komende weekend? Na dit weekend sluit de Keukenhof haar deuren, maar er is nog heel veel te zien. In het Afrika Museum gaat een nieuwe tentoonstelling van start waar je gratis naar toe mag dit weekend. En in Aquazoo Friesland wordt de bij in het zonnetje gezet. Drie speciale weekenden waarbij je verschillende delen van de natuur op een heel andere manier zal gaan bekijken. Fijn weekend!
(foto: Berry de Nijs/Writing Berries – Keukenhof)

Lelietentoonstelling in Keukenhof
Wil je nog een keer genieten van de Keukenhof? Dat heb je dit weekend nog twee dagen de kans. Bezoek de tuin van Rob Verlinden, geniet van Dutch Design in de verschillende paviljoens en in het park, neem de kleurenpracht van alle bloemen nog een keer in je op én ga naar ’s Werelds grootste Lelietentoonstelling in het Willem-Alexander Paviljoen. Naast prachtige lelies in verschillende kleuren in potten, zijn er ook lelies gevangen in een immense trouwjurk (pas deze gerust even aan) en staan er fietsen vol lelies om bewonderd te worden. Loop ook door de expo hal waar lelies als kunstwerken zijn ingelijst. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries – Keukenhof)

Gratis naar WERELD VOL VEREN
Het Afrika Museum presenteert vanaf zaterdag 20 mei tot en met 24 september 2017 de prachtige tentoonstelling Wereld Vol Veren. Het laat authentieke stukken zien uit de collectie van het Nationaal Museum van Wereldculturen, maar ook moderne haute couture van de modeontwerpers van nu. Door deze werelden samen te brengen, zie je hoe hoofdtooien en kleding vol veren van vroeger nu de ontwerpers van dag tot dag inspireren. Heb jij een veer op je hoed, als sieraad, tattoo, een bontgekleurde boa, een veer gevonden op straat of geknipt uit papier? Dan mag je zaterdag 20 en zondag 21 mei gratis naar binnen om te genieten van deze unieke tentoonstelling. (foto: Afrika Museum)

Bijen in het zonnetje
De bij is heel belangrijk voor de natuur. Zonder bijen zou het stuifmeel van bloemen en planten niet worden verspreid waardoor we veel minder keuze zouden hebben in bijvoorbeeld fruit. Daarom moeten we een beetje zuinig zijn op onze bijen. Tijdens Fête de Nature in Aquazoo Friesland dit weekend worden de bijen in het zonnetje gezet. Op zaterdag kun je helpen met het creëren van een bijenlint en op zondag wordt het bijenhotel geopend. Koop je online je tickets voor dit weekend, dan krijg je € 4,- korting per kaartje. (foto: Aquazoo Friesland)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.