woensdag 24 mei 2017

Dagje uit in Nederland: Noordwijk, Nunspeet & Schiedam

Vorige maand kon je lezen over het maken van een stedentrip in Nederland, en wel in Haarlem, Leiden en Utrecht. Er valt in Nederland nog zoveel te ontdekken. Daarom zet ik deze maand weer drie plekken in het zonnetje om van te genieten als stedentrip, dagje uit of voor een mooie vakantie in Nederland. Ga je mee naar Noordwijk aan zee, Nunspeet op de Veluwe en Schiedam, de gin-stad van Nederland. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries – watertoren Utrecht)

150 jaar badplaats Noordwijk
Noordwijk aan zee. Dat is al 150 jaar een begrip. Jong en oud, met en zonder honden, je geniet er met volle teugen van de Noordzee. De uitgestrekte duinen zijn ideaal om lange wandel- en fietstochten door te maken. Ook de hond is welkom op de stranden. Let wel: je viervoeter mag in het hoogseizoen op de groene plekken aangelijnd mee naar zee. Dit wordt bij de strandopgangen natuurlijk goed aangegeven. Noordwijk heeft verder veel te bieden. Zo kun je er heerlijk winkelen, lekker eten, genieten van terrasjes in de zomer en in de winter lekker uitwaaien. Bezoek de vuurtoren, bezichtig de bloemenparade in augustus en neem je familie, vrienden of collega’s mee de zee op voor een inspirerende teambuilding. Alle activiteiten, accommodaties en meer vind je terug op de website van Noordwijk: Noordwijk.info. (foto: Noordwijk.info)

Genieten van de Veluwe in Nunspeet
De Veluwe is een uitgestrekt natuurgebied. Een van de belangrijke kernen wordt gevormd door Nunspeet. Een gezellig dorp waar je helemaal tot rust komt. Het ligt midden tussen de bossen. Maak lange wandelingen of fietstochten over de Veluwe, maar pas op, je kan zomaar oog in oog komen te staan met edelherten en andere bosbewoners. Is het weer iets minder? Dan nog geniet je van De Veluwe en wel in het Noord-Veluws Museum in Nunspeet. De natuur staat in de verschillende kunstwerken namelijk vaak centraal. Nunspeet is overigens toch heel kunstzinnig. Dat is met zo een schilderachtige omgeving natuurlijk helemaal niet zo vreemd. En kom ook even bij de schaapjes kijken. Nunspeet heeft namelijk een zeer grote schaapskudde die je in de weides en op de heide kan tegenkomen. Wil je meer weten over pittoresk Nunspeet? Kijk dan op VVVNunspeet.nl. (foto: VVV Nunspeet)

Pak een terrasje in Schiedam
Wist je dat de gin & tonic cocktail weer helemaal terug is van weggeweest en dat deze in heel veel gevallen wordt gemixt met jenever uit Schiedam? Deze Zuid-Hollandse stad is namelijk dé plek waar de lekkerste jenevers worden gestookt. Maar niet iedere jenever smaakt hetzelfde. Daarom kun je verschillende Gin Tours maken door Schiedam. Neem een kijkje bij een proeverij of jeneverstoker en ontdek de geheimen (maar niet alle natuurlijk) van een goede gin. Er zijn zelfs gin arrangementen met rondvaarten. Maar Schiedam heeft nog veel meer te bieden. Theatervoorstellingen bijvoorbeeld, ook voor kinderen, kunst en leuke winkels. Breng een bezoek aan de jachthaven en geniet van Schiedam vanaf het water. En… strijk neer op een terras en bestel eens een heerlijke cocktail. Met jenever natuurlijk. Alle activiteiten en bezienswaardigheden van Schiedam vind je op Sdam.nl. (foto: Sdam)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.