dinsdag 16 mei 2017

Erop uit: Gooi- & Vechtstreek

De Vecht is een lange rivier die kronkelt door de Vechtstreek gelegen in de provincies Utrecht en Noord-Holland. Hierbij stroomt het water ook nog door het Gooi, waardoor de naam Gooi- & Vechtstreek is ontstaan. Deze streek staat bekend om haar forten, prachtige wandel- en fietsgebieden, grote recreatie plassen, kastelen en winkelharten. Van de prachtige omgeving rondom Utrecht tot aan Amsterdam kun je mooie boottochten maken over de Vecht. Kijk maar eens op de website van VVV Gooi- & Vechtstreek om alle mooie plekjes en de vele activiteiten van de Gooi- & Vechtstreek te ontdekken. (foto: VVV Gooi- & Vechtstreek)

Bijzonder Fortenland
Een van de hoogtepunten van de streek is het Fortenland. Overal langs de verschillende plaatsen staan forten. Deze vestingsteden waren heel belangrijk om het rijke Amsterdam te verdedigen in vroegere tijden tegen vijanden die over het water vanuit het oosten kwamen. Veel van deze vestingen zijn door de eeuwen heen goed bewaard gebleven en tegenwoordig zijn er een aantal daarvan gewoon te bezichtigen. In Naarden bevindt zich het Nederlands Vestingmuseum, waar je meer te weten komt over de forten en vestingen langs de Vecht.

Varen, fietsen en wandelen
Huizen, Zuilen, Utrecht, Amsterdam, Muiden… het zijn slechts enkele steden en dorpen die je langs de Vecht tegenkomt. Je kan ernaar toe varen, fietsen en mooie wandelingen maken. Vervolgens is er overal wel wat te doen. Bezoek bijvoorbeeld de pittoreske Loosdrechtse plassen, ga lekker winkelen in Huizen, geniet van heerlijk eten in Zuilen en nog veel meer. Op de website van de VVV ontdek je alles. Wat ga jij doen langs de Vecht in de Gooi- & Vechtstreek?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.