maandag 15 mei 2017

Ik ga een dagje weg en neem mee…

Nu het mooie weer er weer is en tevens Pinksteren en Hemelvaart voor de deur staan, is het extra fijn om er lekker tussenuit te gaan. Wat dacht je van een picknick in het park? Genieten van waterpret in een zwemparadijs? Of aapjes bewonderen in de dierentuin? In Nederland is er genoeg te doen en veel te beleven (check voor veel ideeën de tag dagje uit hier op de website). Maar wat is handig om mee te nemen op een dagje uit? (foto: Berry de Nijs/Writing Berries)

Weersafhankelijk
Wat handig is om mee te nemen is natuurlijk afhankelijk van het weer en wat je gaat ondernemen. Ga je naar een overdekt museum, dan heb je niet direct antizonnebrandcrème nodig. Behalve als je naar een openluchtmuseum gaat natuurlijk. Dat geldt ook voor regenkleding. Bij het ene uitje is het misschien harder nodig dan het andere. Check daarom van te voren wat de weersverwachting is en stem daar je uitje op af. En met het zonnetje in het vooruitzicht is het handig om toch een tube antizonnebrandcrème in je tas te stoppen.

Wel of geen lunch mee
Een dagje uit is soms al duur genoeg. Vooral als je met het hele gezin op stap gaat. Horeca in een pretpark of dierentuin kan best aan de prijs zijn (dit is overigens niet altijd het geval). Op de websites van veel uitjes kun je de prijzen van de horeca vinden. Want wil je echt zelf een tas met broodjes meezeulen? Er zijn parken waar je niet overal je eigen meegebrachte broodjes mag opeten. Gelukkig zijn er wel vaak picknickplekken te vinden. Neem je wel je eigen lunch mee, verdeel deze dan over de tassen van je uitjes gezelschap of neem een boodschappentas op wieltjes mee. Dat draagt wel zo fijn.

Alles voor de hond
Een belangrijk punt voor mij is het verzorgen van de hond als hij mee is naar dierenpark of ander uitje. Hoewel er vaak waterbakken staan voor honden, wil de mijne daar niet altijd uit drinken. Daarom neem ik zelf water en een drinkbakje mee. Uiteraard zitten er ook altijd hondensnoepjes én een rolletje poepzakjes in de tas.

EHBO setjes
Voor onvoorziene ongelukjes, insectenbeten en pijntjes neem je natuurlijk een klein EHBO-tasje mee met daarin pijnstillers, pleisters, tekentang, wondontsmetting, een schaartje (indien je de pleisters nog op maat moet knippen), een spray om insecten te weren en een middel om insectenbeten mee te behandelen. Natuurlijk hebben musea, omheinde speeltuinen, kinderboerderijen, pretparken en dierentuinen een EHBO-post waar je na een ongelukje na toe kan, maar het is ook handig om het zelf mee te nemen.

Handdoekje
Geen handdroger in de wc? Natte voeten van het spelen in een bosbeek? Doorweekt na een ritje in een wildwaterbaan? Ik neem altijd een handdoekje mee, gewoon voor het geval dat. Een gastendoekje is vaak groot genoeg om jezelf een beetje mee af te drogen. Als de zon schijnt dan doet die wel de rest.

Fotocamera
De gekke spelletjes in het park bij de picknick, het knuffelen met een schaap op de kinderboerderij, je hond tussen de kleurrijke tulpen: het zijn van die momenten die je vast wil leggen. Dat kan natuurlijk met de camera in je mobiele telefoon, maar wil je een nog mooiere foto maken dan neem je een fotocamera mee. Vooral als je onderwerp zich verder van je af bevindt is een camera beter. Vergeet niet van te voren de accu van de camera op te laden, deze mee te nemen en ook – indien mogelijk – extra batterijen of accu mee te nemen. Een extra sd-kaartje kan ook handig zijn.

Water!
Op warme dagen is het heel belangrijk dat je goed blijft drinken. Neem dus altijd een paar flesjes water mee. Lekker verfrissend na het klauteren in de speeltuin of tijdens het wachten in de rij voor een attractie. Flesjes zijn overigens ook navulbaar. Dat is ook wel weer handig. Let er echter wel op dat in sommige dierenparken en pretparken niet al het kraanwater ook daadwerkelijk drinkwater is. Dit staat altijd aangegeven op het toilet.

Laat dat mooie weer maar komen! Dan gaan we er lekker weer op uit. Ik wens je vast veel plezier van de zonnige dagen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.